Ексклюзиви
неділя, 23 квітня 2023 08:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни не можуть оточити Бахмут та намагаються наступати біля Авдіївки: свіжі карти бойових дій
5

Російські загарбники все ще намагаються оточити й захопити Бахмут у Донецькій області. Але їм це не вдається.

Ворог також проводить наступальні дії у районах Авдіївки та Мар'їнки. А на півдні росіяни змушені оборонятися. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Російські війська 22 квітня здійснили обмежені наземні атаки в районах Куп'янська, Сватового та Кремінної. За даними українського Генштабу, ЗСУ відбили російські атаки поблизу Лиману Першого та Білогорівки. Водночас російські блогери стверджували, що частини 98-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії РФ просунулися в лісовому масиві поблизу Кремінної. Російські джерела також стверджували, що сили РФ здійснили наземні атаки на Терни і Невське, а також поблизу Кузимівки та Білогорівки.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій на Луганщині
Карта бойових дій на Луганщині

Один з російських блогерів повідомляв, що 22 квітня війська РФ атакували в районі Сіверська. Загарбники також здійснили наземні атаки поблизу Васюківки, Роздолівки, Веселого та Спірного.

Російські джерела також повідомляли про українські контратаки поблизу Кремінної. Стверджували, що відбили українські атаки поблизу Торського та Діброви. Один з блогерів стверджує, що українські війська періодично контратакують поблизу Червонопопівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де наступав ворог минулої доби: свіжі дані Генштабу

Росіяни 22 квітня продовжували наступ навколо Бахмута. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 квітня, показують, що російські війська просунулися до траси O0506 на північний захід від Хромового. За даними російських джерел, бойовики "Вагнера" ведуть штурм дороги в цьому районі. Але росіяни визнають, що станом на 22 квітня не оточили Бахмут. Водночас російські джерела в соціальних мережах стверджують, що українські війська деякий час не користуються трасою, оскільки війська РФ перекрили дорогу. Також вони писали, що українські сили покладаються на дороги, які проходять через Іванівське, і на численні польові дороги в цьому районі.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Бахмуті
Карта бойових дій у Бахмуті

Міністерство оборони Росії заявило, що десантно-штурмові загони "Вагнера" захопили три квартали на заході Бахмута. Російські блогери також пишуть, що війська РФ просунулися в південному та центральному Бахмуті, а також ближче до школи олімпійського резерву на заході міста. Хоча ISW не має візуальних підтверджень просування росіян у межах міста.

За даними Генштабу України, російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Григорівки, Богданівки, Хромового та Іванівського.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

22 квітня російські війська продовжували спроби наступу біля Авдіївки. У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Новокалинового та в межах 27 км на південний захід від Авдіївки поблизу Первомайського, Невельського та Мар'їнки.

Один з російських блогерів стверджував, що сили РФ зірвали спроби України повернути втрачені позиції на захід від Новобахмутівки біля траси Н-20 між Донецьком і Костянтинівкою. Російські блогери стверджували, що російські війська проводили штурми на північний захід від Водяного та поблизу Парасковіївки. Російський блогер заявив, що сили РФ посилюють тиск на Мар'їнку і нещодавно посилили цей район.

Російські війська минулої доби також здійснили обмежену наземну атаку на заході Донецької області. Український Генштаб повідомив, що загарбники вели невдалі наступальні операції в районі Вугледара.

На півдні українські сили та ймовірні партизани продовжують обстрілювати російські логістичні вузли в тилових районах.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Херсонській області
Карта бойових дій у Херсонській області

Аналітики нагадують, що окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов заявив про збиття російською ППО невстановленої цілі біля Керченського мосту. При цьому російські джерела висунули суперечливі твердження про те, чи була зброя українським БПЛА чи ракетою від системи балістичних ракет малої дальності "Грім-2". Російська окупаційна влада також звинуватила українських партизанів у бомбардуванні залізничного депо в окупованому Мелітополі Запорізької області.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Запорізькій області
Карта бойових дій у Запорізькій області

Російські війська продовжували регулярний вогонь на захід від Гуляйполя та в Херсонській області. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 квітня, показують, що російські війська незначно просувалися на південь від Мирного. А один з російських блогерів стверджував, що українські війська провели бойову розвідку поблизу Дорожнянки.

Українські Сили оборони зайняли позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Російські "військкори" надали достатньо матеріалів, які підтверджуються це, повідомив американський Інститут вивчення війни у новому звіті.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Попередньої доби там було відбито близько 40 атак противника.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не можуть оточити Бахмут та намагаються наступати біля Авдіївки: свіжі карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути