четвер, 11 серпня 2011 13:50

Російський дезертир випадково заїхав до України на даху поїзда

Російський дезертир випадково заїхав до України на даху поїзда

Українські прикордонники зняли з даху вагона поїзда "Анапа-Москва" російського солдата, який самовільно залишив військову частину. Він зараз відбуває триденний арешт в Україні, повідомило Головне військове слідче управління Слідчого комітету РФ.

"Попередньо встановлено, що військовослужбовці військової частини 71211, дислокованої в середній смузі Росії, у складі військового ешелону прямували на полігон Раєвська в Краснодарському краї. Близько 3 години ночі 9 серпня, коли склад знаходився на станції Брюховецька Північно-Кавказької залізниці, рядовий самовільно залишив склад і сів на поїзд Анапа-Москва. Не врахував він тільки одного: маршрут поїзда проходить через територію України", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Близько 10 години ранку того ж дня на станції Іловайськ Амвросіївського району Донецької області російський військовослужбовець був знятий з даху вагона співробітниками прикордонної служби України. Через кілька годин Харцизький міський суд України за спробу незаконного переходу кордону призначив йому покарання у вигляді трьох діб адміністративного арешту, які закінчуються вранці 12 серпня.

Якщо в ході дослідчої перевірки буде встановлено, що дезертирство стало наслідком збігу тяжких обставин, то згідно з додатком до статті 338 КК РФ військовослужбовець, який вчинив дане діяння вперше, може бути звільнений від кримінальної відповідальності. За результатами перевірки буде прийнято процесуальне рішення, сказано у повідомленні.

Дослідчу перевірку за фактом дезертирства військовослужбовця проводить Військовий слідчий відділ Слідчого комітету РФ по Краснодарському гарнізону.

Зараз ви читаєте новину «Російський дезертир випадково заїхав до України на даху поїзда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути