неділя, 17 липня 2022 15:51

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росії, як побитій собаці, доведеться піти" – російський полковник родинам окупантів

"Росії, як побитій собаці, доведеться піти" – російський полковник родинам окупантів
Російський полковник Олег Короткевич розповідав, що РФ "воює з усім блоком НАТО".

Журналісти опублікували аудіозапис зустрічі виконуючого обов'язки командувача 41 армії Російської Федерації, полковника Олега Короткевича з родинами окупантів 35-ї окремої мотострілецької бригади з Алейська на Алтаї.

Полковник приїхав у місце дислокації з'єднання на Алтаї, тому що "Алейськ – найскладніше містечко, там найбільше протестних настроїв з боку сімей, немає підтримки військовослужбовців", повідомили "Радіо Свобода".

А це, мовляв, заважає укомплектувати ще один батальйон окупантів.

На час зустрічі на початку червня, коли за планом мало починатися бойове злагодження нового підрозділу, контракт підписали лише 20-25 чоловік.

Водночас так званих "отказников" у бригаді щонайменше вдесятеро більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський адмірал сказав, скільки росіян відправили на "концерт Кобзона"

Короткевич намагався виправдати присутність російських окупантів в Україні і причини, з яких вони не можуть вивести війська.

На зустріч з російськими родинами полковник каже, президент країни-агресорки РФ Володимир Путін "може завтра по телевізору сказати: так, все, я ухвалив рішення зупинити спеціальну військову операцію".

"Звичайно, може. Тільки що у нас вийде? Все, що зроблено, все дарма? І ось цей весь цей націоналізм, який залишився недобитий, він просто до нас прийде через рік, він просто через рік буде тут. В Алейську, в Новосибірську, в Томську, в Тюмені, в Москві, скрізь він буде. Тому що нашій державі, як побитій собаці, доведеться звідти піти, розумієте. Ми цього не можемо собі дозволити", – говорить.

Також російський полковник у стилі кремлівської пропаганди каже, що в Україні "іде війна, практично, з усім блоком НАТО".

Родини окупантів запитували "як довго у їхніх синів та чоловіків" ще триватиме так зване "відрядження". На що російський полковник відповіді не знайшов.

Втрати російських окупантів перевищують показники їх комплектування. У російській армії почалися бійки.

Окупанти бунтують у своїх підрозділах і пишуть рапорти.

Також калічать самі себе, аби їх визнали непридатними для війни в Україні, стріляють собі в ноги. Про самостріли росіян повідомляла розвідка.

Зараз ви читаєте новину «"Росії, як побитій собаці, доведеться піти" – російський полковник родинам окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути