Ексклюзиви
субота, 07 жовтня 2023 06:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни знову наступають біля Куп'янська ‒ ISW

Росіяни знову наступають біля Куп'янська ‒ ISW
Українські війська відбивають атаки загарбників біля Куп'янська. Фото: t.me/landforcesofukraine

Російські загарбники відновлюють наступальні операції у районі Куп'янська.

Однак, аналітики заперечують можливість успіху "деградованих елементів" російських сил, які діють на цьому напрямку. Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Станом на 6 жовтня більшість російських сил, розгорнутих біля Куп'янська, залишалися боєздатними.

Українські військові повідомили про зниження активності російських сил під Куп'янськом протягом останніх тижнів. Але 6 жовтня речник Східної групи українських військ Ілля Євлаш заявив, що війська РФ відновили бойові дії на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети влучили у зерносховище та пансіонат: показали наслідки російського удару по Одещині

Російські "воєнкори" стверджують, що російські війська розпочали наступ біля Синьківки і що вони ведуть інтенсивний обстріл траси N26 (Шевченкове-Куп'янськ).

Один з "воєнкорів" охарактеризував відновлений наступ російських військ на Куп'янськ як "широкомасштабний", але згодом видалив цей допис.

Аналітики нагадують, що начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов раніше повідомляв, що російські військові розгорнули елементи новоствореної 25-ї загальновійськової армії на відновлення російських наступальних операцій під Куп'янськом за участі елементів 25-ї ЗВА, ймовірно, має на меті відволікти увагу української сторони від інших ділянок фронту на півдні України.

За оцінкою ISW, 25-та армія була поспішно розгорнута до запланованої дати у грудні 2023 року і, ймовірно, сильно недоукомплектована та погано підготовлена.

ISW також раніше спостерігав присутність сильно деградованих елементів Західного військового округу, зокрема 1-ї гвардійської танкової армії та 6-ї загальновійськової армії, в районі Куп'янська. Нині ISW не вважає, що угруповання, яке складається з новоствореної 25-ї загальновійськової армії з деградованими елементами ЗВО, буде здатне вести повноцінні наступальні дії в цьому районі.

У районі залізниці на південь від Бахмута нині тривають запеклі бої, українські війська просунулись на заході Запорізької області. Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, ЗСУ продовжують успішні наступальні дії на південь від Бахмута біля Андріївки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знову наступають біля Куп'янська ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути