Ексклюзиви
четвер, 09 березня 2023 18:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вчергове спробували оточити Бахмут: чим усе завершилося

Росіяни вчергове спробували оточити Бахмут: чим усе завершилося
Російські окупаційні війська не полишають спроб оточити місто Бахмут. Фото: Getty Images

Російські окупаційні війська не полишають спроб оточити місто Бахмут, з подальшим виходом на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Про це увечері 9 березня повідомив Генштаб ЗСУ.

"На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати місто Бахмут. Наші захисники відбили численні атаки в районах Бахмута та Іванівського. Ворожих обстрілів зазнали населені пункти Донеччини", – йдеться у повідомленні.

Водночас, на Авдіївському та Шахтарському напрямках противник проводив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Красногорівка, Кам'янка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Мар'їнка, Побєда та Вугледар Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ відреагували на заяви Столтенберґа про падіння Бахмута найближчими днями

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник намагається прорвати оборону наших військ. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Російська Федерація зберігає військову присутність на території Республіки Білорусь, проте формування наступальних угруповань не виявлено.

"Водночас противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Курської області", – зазначили у командуванні.

"Протягом доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Єліне Чернігівської області; Атинське Сумської області; Козача Лопань, Стрілеча, Красне, Вовчанськ та Бологівка Харківської області", – підкреслили у Генштабі.

Російські окупаційні війська не полишають наміру захопити Бахмут в Донецькій області.

Водночас у боях за місто загарбники зазнають втрат. Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в телемарафоні "Єдині новини" 9 березня.

Минулої доби, 8 березня, в районі Бахмута знищені 127 російських солдатів, 135 поранені. На цьому напрямку було 128 обстрілів та 41 бойове зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вчергове спробували оточити Бахмут: чим усе завершилося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути