четвер, 09 березня 2023 14:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Бахмут: повідомили останні новини з найгарячішої ділянки фронту

Битва за Бахмут: повідомили останні новини з найгарячішої ділянки фронту
Українські воїни ціною власного життя боронять місто-фортецю Бахмут. Фото: "Радіо Свобода"

Російські окупаційні війська не полишають наміру захопити Бахмут в Донецькій області.

Водночас у боях за місто загарбники зазнають втрат. Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в телемарафоні "Єдині новини" 9 березня, передає Gazeta.ua.

Минулої доби, 8 березня, в районі Бахмута знищені 127 російських солдатів, 135 поранені. На цьому напрямку було 128 обстрілів та 41 бойове зіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому оборона Бахмута важлива ‒ генерал Сирський пояснив

"Тактика – малі піхотні групи "Вагнера". Вони мало використовують бронетехніку. Останнім часом посилилися атаки повітряно-десантних військ та механізованих частин", – додав Череватий.

На початку повномасштабного вторгнення противник використав модернізовану техніку. Наприклад, БТР-82, танки Т-72, Т-80 та Т-90. Тепер під Бахмутом є БМП-1 та танки Т-62, які давно зняті з озброєння та не мають активного захисту, додав Череватий.

Захопити Бахмут російські окупанти намагаються вже сім місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.

Президент Володимир Зеленський пояснив рішення влади й військового керівництва продовжити оборону Бахмута.

За його словами, у разі окупації Бахмута військам РФ відкриється шлях до інших населених пунктів Донецької області. Зокрема, на Краматорськ і Слов'янськ. Тому оборона ЗСУ на цьому рубежі фронту – важливий тактичний крок з боку української армії, зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Бахмут: повідомили останні новини з найгарячішої ділянки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути