четвер, 28 квітня 2022 11:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни "розганяють" абсурдний фейк про ЗСУ

Росіяни "розганяють" абсурдний фейк про ЗСУ
Ракетні атаки на України несуть небезпеку для всього людства. Під загрозою ураження АЕС. Фото: УНІАН

Окупанти брешуть у своїх Тelegram-каналах про нібито збиті над Енергодаром у Запорізькій області безпілотники.

Пропагандисти переконують, що Збройні сили України "спорядили їх бойовими головками з вибуховою речовиною та запустили по атомній станції", повідомила обласна військова адміністрація в Тelegram 28 квітня.

"Ядерна безпека залишається головною для українських воїнів, а тому так ризикувати життям і здоров'ям жителів всієї Європи ми б ніколи не стали. На відміну від росіян", - наголосили в повідомленні

Розповсюджують брехню росіяни і щодо своєї атаки на Запоріжжя 26 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через пошкодження Запорізька АЕС працює лише на власні потреби

"Окупанти розказують, що три крилаті ракети вони запустили по одному з підприємств міста, які мали знищити склад іноземних боєприпасів. На відео, яке відзняли журналісти на місці події видно: на підприємстві не було жодних боєкомплектів, а всі руйнування спричинені саме російськими авіаударами", - додали в ОВА.

Там наголосили, що цілковитим фейком є російське виправдання авіаудару по острову Хортиця. Пропагандисти брешуть, що їхня мета була знищити базу "нацистів з Галіції та західних найманців".

"Однак ми знаємо, що на святій Хортиці немає жодних баз - так само як і не існує жодних нацистів з Галіції", - підсумували в ОВА.

Брехня про безпілотники ЗСУ над атомною станцією в Енергодарі є особливо цинічною на тлі ракетних обстрілів Росією України. Камери відеоспостереження неодноразово фіксували, як російські ракети пролітають над українськими АЕС і дивом не влучають в їх ядерні реактори. Наприклад, 16 квітня. Того дня над Південноукраїнською атомною електростанцією пройшли три ворожі ракети, запущені ймовірно з Білорусі на Миколаїв.

За 10 днів, у роковини Чорнобильської трагедії, окупанти запустили три ракети по Україні. Вони пролетіли над блоками одразу трьох АЕС, сказав президент Володимир Зеленський. У разі влучання це перевершило б найстрашнішу аварію на Чорнобильській АЕС, наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни "розганяють" абсурдний фейк про ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути