вівторок, 13 вересня 2022 11:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни повністю залишили Кремінну – Гайдай

Росіяни повністю залишили Кремінну – Гайдай
Російські окупанти повністю залишили Кремінну Луганської області. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти повністю залишили Кремінну Сіверськодонецького району Луганської області.

Однак Збройні сили України ще не зайшли в місто. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 13 вересня в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Кремінна зовсім порожня: там ні поліції, ні комендатури, ні прокуратури, нікого вже немає. Вони всі поїхали. Практично порожній Старобільськ. Вони (окупанти. – Gazeta.ua) зараз намагаються створити оборону і якийсь рубіж в районі Сватового і Троїцького. Там і кордон з РФ поруч. І перехід від Лимана в Луганську область", – зазначив він.

У місті третій день висить український прапор.

"І ніхто його не знімає. Це говорить про те, що з військових РФ там нікого немає. А всі окупанти, колаборанти, які там були гауляйтерами, просто втекли. Вони прекрасно розуміють, що російська армія посипалася. І скоро наші війська звільнять Лиман. А звідти до Луганської області просто рукою подати. І втекти звідти російським окупантам шансу не буде", – пояснив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ вперше знищили іранський ударний безпілотник: фото "пташки"

Масштабна деокупація Луганщини розпочнеться з Кремінної та Сватового. Туди росіяни вже почали стягувати техніку і залишки військ. Основний удар буде саме там, наголосив голова ОВА.

За словами Гайдая, поки що бої йдуть на околицях Лимана. Коли вони завершаться і місто зачистять повністю, тоді українські військові можуть піти на деокупацію Луганської області.

"Росіяни оборонятися не звикли. Вони звикли, що вони нападають на слабкого супротивника. І після цього розвивають свій наступ. Давайте згадаємо Грузію, Сирію, Чечню. Тобто росіяни бомбардуваннями, артилерією все розвалювати і потім заходили. А тут у них щось пішло не так: чудово спланована операція дала свої плоди. І ми бачимо, що вдало розбите угруповання, вони в паніці тікають. І давайте не забувати про мотивацію. Українські військові захищають свою землю і рідних. А мотивація російських – мародерствувати, пограбувати", – сказав керівник області.

Називати населені пункти, які вже звільнили ЗСУ, Гайдай відмовився.

"Так ми можемо нашкодити операції. Варто зачекати офіційну інформацію від Генштабу", – наголосив він.

Російські "добровольці" після успішного контрнаступу Збройних сил України на Харківщині та значних втрат Росії відмовляються воювати. Пораненим загарбникам призупинили виплати. Також військове командування країни-агресорки поки що не відправляє нові, вже сформовані підрозділи в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни повністю залишили Кремінну – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути