вівторок, 19 квітня 2022 17:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни пішли в наступ у трьох областях - Міноборони

Росіяни пішли в наступ у трьох областях - Міноборони
Наслідки обстрілів окупантами житлових кварталів. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські війська пішли в наступ у Харківській, Луганській і Донецькій областях.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу в Медіацентрі Україна, передає Gazeta.ua.

"Збройні сили РФ активізували наступальні дії на сході України. Основна мета - встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей та утримати сухопутний коридор із тимчасово окупованою територію АР Крим", - сказав він.

Не припиняються ракетно-авіаційні удари по цивільних об'єктах на всій території України, зокрема в західних областях. За минулу добу противник здійснив щонайменше 49 вильотів силами оперативно-тактичної і дальньої авіації РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай пояснив, чому ЗСУ відійшли з Кремінної

Мотузяник додав, що війська Росії ведуть наступальні дії на лівому березі річки Сіверський Донець на напрямках Андріївка - Заводи, Бражківка - Дмитрівка, Сулигівка - Дібрівне.

"На Донецькому й Таврійському напрямках за підтримки бомбардувальної авіації російська армія проводить наступальні дії вздовж усієї лінії бойового зіткнення. Основні зусилля противник зосередив на прориві оборони українських військ. Зокрема, в Луганській області - на рубежі Кремінна - Терни, Рубіжне - Попасна, а в Донецькій - в напрямку Старомлинівка - Шевченкове", - повідомив він.

Також, за даними Міноборони, на територію Харківщини російські військові також перекидають додаткові зенітно-ракетні дивізіони ЗРК "Тор".

Російські окупанти розпочали наступ у Запорізькій області. Майже 10 тис. військових Російської Федерації рухаються на південь у напрямку міста Гуляйполе.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни пішли в наступ у трьох областях - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути