пʼятниця, 02 грудня 2022 18:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни підпалили училище на захопленій території Запорізької області, щоб звинуватити ЗСУ

Росіяни підпалили училище на захопленій території Запорізької області, щоб звинуватити ЗСУ
Загарбники роблять провокації на захоплених територіях, щоб звинувачувати ЗСУ. Фото: agrotrend.com.ua

Російські загарбники продовжують робити провокації, щоб звинуватити українських військових у нібито знищені цивільної інфраструктури на тимчасово захоплених територіях.

Так, у зайнятій ворогом Михайлівці Запорізької області окупанти підпалили будівлю місцевого вищого професійного училища, а вину переклали на Сили оборони України. Про це у вечірньому зведенні 2 грудня повідомляє Генштаб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мають відповідати за все" ‒ Данілов розповів, як покарають росіян

Але провокації не рятують росіян від великих втрат. Зокрема, підтверджено ураження 1 грудня району зосередження живої сили противника неподалік Кам'янського на тимчасово зайнятій території Запорізької області.

"Втрати окупантів склали до 100 осіб пораненими. Крім того, в той же день, в Куп'янському районі Харківської області було збито ворожий гелікоптер.

У Горлівку Донецької області, в результаті бойових дій на Бахмутському напрямку, у період з 30 листопада по 1 грудня доставлено до 70 тіл загиблих окупантів", ‒ йдеться у повідомленні.

За п'ять днів на Запорізькому напрямку російські окупанти зазнали значних втрат. У тимчасово захоплених містах серед російських загарбників – метушня. Про це сказав мер Мелітополя Іван Федоров.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 2 грудня становлять 90 090 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 650 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни підпалили училище на захопленій території Запорізької області, щоб звинуватити ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути