Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2022 08:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни опинилися в пастці на Херсонщині ‒ Резніков

Росіяни опинилися в пастці на Херсонщині ‒ Резніков
За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, загарбники не матимуть змоги покинути Херсон. Фото: pravda.com.ua

Російські загарбники не матимуть змоги покинути Херсон, як це було під час деокупації на Харківщині. Усі мости через Дніпро на Херсонщині нині перебувають під вогневим контролем українських військ.

Тому росіяни на правому березі Дніпра фактично опинилися в пастці. Про це в інтерв'ю американському виданню Fox News розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, російським окупантам небезпечно для життя залишатися в Херсоні та вести вуличні бої із ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Паперовий тигр" ‒ Резніков спростував міф про російську армію

"Не зовсім вірю, що росіяни матимуть змогу вести вуличні бої. Тому що для них це не оптимальний варіант. Ми контролюємо всі мости на річці Дніпро, використовуючи HIMARS та іншу артилерію. І для них ризиковано залишатись у Херсоні, бо вони потім не зможуть втекти, як зробили це в Ізюмі", – пояснив Резніков.

Він також зазначив, що війна в Україні нині перебуває на третьому етапі. Це ‒ поступове звільнення захоплених Росією територій. Перший етап війни полягав у тому, щоб зупинити російську армію. А на другому вдалося стабілізувати ситуацію вздовж усієї лінії фронту.

"Евакуація" жителів окупованих районів Херсонської області на східний берег Дніпра – частина широкої схеми переселення. Загарбники планують переселити більшу частину місцевого населення. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Угруповання військ противника може найближчим часом відійти з правобережної частини Херсонської області на лівобережну. На місці можуть залишити мобілізованих для виконання завдань стримування відходу своїх військ. А найбоєздатніші підрозділи перемістити заздалегідь на лівобережну Україну, повідомили в Генштабі ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни опинилися в пастці на Херсонщині ‒ Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути