середа, 23 листопада 2022 11:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни обстріляли колону цивільних авто на Запоріжжі
3

Супроводжував людей з автоколони до сховищ Сергій Колоней, начальник караулу 24-ДПРЧ. Його колеги – водій 5-ДПРП Артем В’язовий і командир відділення 6-ДПРП Роман Понамарьов продовжували під обстрілами буксувати авто
Фото: facebook.com/DSNSZP
Росіяни обстріляли колону цивільних машин на "Дорозі життя"
Росіяни обстріляли колону цивільних машин на "Дорозі життя"

У вівторок, 22 листопада, на Запоріжжі російські війська обстріляли колону цивільних авто, що рухалися ґрунтовою дорогою.

Рятуючись від війни, люди прямували до Запоріжжя, але через негоду опинилися на розмитій дорозі, повідомив пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Вчора на "Дорозі життя" у селі Кам'янське окупанти відкрили вогонь по колоні цивільних авто, які рятувальники відбуксовували з ґрунтової дороги, аби вони продовжували рух в обласний центр", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матір і лікаря дістали з-під руїн: нові подробиці удару РФ по пологовому, де вбили немовля

Як зазначається, під час обстрілів рятувальники організували евакуацію пасажирів та водіїв у найближчі укриття.

Рятувальна операція тривала 3 год. Жодна людина не постраждала. Після закінчення обстрілів усі автівки продовжили рух до пункту призначення.

Усього рятувальникам ДСНС на "Дорозі життя" вдалося відбуксувати 14 одиниць транспорту, врятувати 49 громадян, з яких 11 – діти. Найменшому українцю лише два місяці.

Уранці 30 вересня російські терористи завдали ракетного удару по гуманітарній колоні на виїзді із Запоріжжя. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу.

Росіяни випустили 16 ракет по Запоріжжю із застосуванням зенітного-ракетного комплексу С-300, три ракети ударили по гумколоні.

Унаслідок обстрілу загинули 30 людей, 92 особи отримали поранення. Це найбільша кількість жертв у Запоріжжі від початку повномасштабного вторгнення Росії. 30 вересня у місті оголосили днем трауру за загиблими.

Президент Володимир Зеленський назвав росіян "кровожерливими покидьками".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни обстріляли колону цивільних авто на Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути