вівторок, 15 листопада 2022 13:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готуються до битви за Маріуполь – подробиці від Кириленка

Росіяни готуються до битви за Маріуполь – подробиці від Кириленка
Російські загарбники готуються до битви за Маріуполь Донецької області. Фото: eastnews.ua

Російські загарбники готуються до битви за Маріуполь Донецької області.

Біля міста спостерігають скупчення військових частин армії Росії. Про це заявив 15 листопада начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Вони готуються до цього. Вони ж розуміють тенденції на фронті. Що йде чітка тенденція по деокупації всієї території України – Харківщина, Донеччина, Херсонщина. Ворог це добре розуміє", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прапор України у Новій Каховці – Хлань відповів, чи означає це визволення міста

Кириленко зазначив, що концентрація росіян на Бахмутському та Авдіївському напрямках відбувається з метою отримання хоч якоїсь "перемоги".

"Але в той же час ворог розуміє реалії. А вони такі, що ми готуємося не лише оборонятися там, де це необхідно. А й в подальшому не зупинятися на шляху деокупації всієї території України", – наголосив Кириленко.

Звільнення Херсона стало значним досягненням для України. Однак російські війська, схоже, не збираються залишати решту окупованих територій. Тому на українську армію попереду чекають важкі бої. Про це заявив представник міністерства оборони Сполучених Штатів Америки 14 листопада.

Зазначив, що зараз українські сили продовжують закріплювати досягнуті успіхи, зайняті розчищенням перешкод та мін ворога. Україна також оцінює збитки, завдані російськими військами перед їхнім відступом.

За словами чиновника, є підстави вважати, що росіяни завдали значної шкоди цивільній інфраструктурі Херсона, зокрема водопостачанню та іншим комунальним системам.

З наближенням зими бойові дії в Україні можуть сповільнитися, каже посадовець. Однак плани підтримки США не сповільняться, оскільки ця підтримка залежить не від погоди, а від того, що, за словами українців, їм потрібно.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готуються до битви за Маріуполь – подробиці від Кириленка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути