Ексклюзиви
вівторок, 30 липня 2024 16:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни атакують на сході і півдні, застосовують авіацію - Генштаб

Росіяни атакують на сході і півдні, застосовують авіацію - Генштаб
Вигляд російської авіабомби. Фото: dsns.gov.ua

Із початку доби кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту зросла до 74.

Російські окупаційні війська застосовували авіацію, керовані авіабомби і здійснювати атаки на всіх напрямках сходу та півдня нашої країни, особливо активно - на Покровському напрямку. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Сили оборони тримають рубежі та вживають необхідних заходів для недопущення просування ворога вглиб нашої території, сказав Генштаб.

На Покровському напрямку у районах Зеленого Поля, Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Веселого, Сергіївки, Лисичного, Тимофіївки та Яснобродівки точаться запеклі бої. Ворог здійснив 32 спроби штурму українських позицій.

На Курахівському напрямку триває одне боєзіткнення у районі Красногорівки. Дев'ять ворожих штурмів відбито поблизу Парасковіївки і Костянтинівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські десантники розбили росіян під Кураховим: відео

Росіяни обстріляли з артилерії Чернігівську і Сумську області. Ворог обстріляв райони населених пунктів Рясне, Об'єднане, Михальчина Слобода.

На Харківському напрямку відбулося чотири бойових зіткнення. Українські воїни відбили три атаки росіян поблизу Вовчанська. Відбиття ще одного ворожого штурму триває.

На Куп'янському напрямку ворог три рази намагався покращити тактичне положення у районах Новоосинового і Піщаного. Тривають дві атаки.

На Лиманському напрямку росіяни атакують у районах Макіївки, Невського, Верхньокам'янського, Переїзного, Виїмки та у Серебрянському лісі. З початку доби на цьому напрямку було 12 боєзіткнень, з яких шість тривають.

Триває бій у районі Часового Яру на Краматорському напрямку, де ворог намагається просуватись на позиції українських захисників, одну атаку відбито.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки штурмової і бомбардувальної авіації шість разів атакував позиції наших військ. Тривають бої поблизу Північного і Нью-Йорка.

На Оріхівському напрямку українські воїни відбили атаку ворога. Росіяни активно застосовують авіацію по районах населених пунктів Омельник, Новоандріївка і Новоданилівка.

"Українські воїни стійко стримують наступ противника. Завдають окупантам значних втрат. Підтримуйте Сили оборони. Боротьба триває. Слава Україні", - повідомляє Генштаб ЗСУ.

За 887 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 577 060 осіб, 16 141 броньована машина, 8381 танк, 363 літака, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

Минулого тижня на Покровському напрямку українські воїни збили російський літак Су-25.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни атакують на сході і півдні, застосовують авіацію - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути