середа, 06 вересня 2023 10:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія змінила район пуску ракет – подробиці від Повітряних сил

Росія змінила район пуску ракет – подробиці від Повітряних сил
Зранку літаки стратегічної авіації атакували Україну. Фото: eastnews.ua

У ніч проти середи, 6 вересня, Росія здійснила чергову атаку по Україні.

Росіяни наразі атакують переважно південні райони Одеської області, страждає припортова інфраструктура та інші цивільні об'єкти, заявив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Цілком природня, якщо можна так висловитися, атака від окупантів. Це нічна атака: з вечора вилітають дрони Shahed, у переході на наступну добу, мається на увазі, починаючи з 23:00 і вони йдуть різними маршрутами", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одещину атакували дронами: є жертви і руйнування

Сьогодні з південного та південно-східного напрямку запустили 25 безпілотників, які вирушили в напрямку Одеської області. Крім того, ближче до ранку літаки стратегічної авіації атакували Україну.

"Район пуску ракет змінено. Якщо раніше це був Каспій, то зараз це західніше Енгельса. Саме звідти запускають ракети Х-101, Х-555, Х-55. Ракети було збито переважно у центральній Україні. Також була збита балістична ракета", – додав Ігнат.

Російська Федерація продовжує вести загарбницьку війну. Попри значні втрати, ворог не відмовляється від планів щодо повної окупації нашої території. Противник продовжує вбивати мирне населення України.

Росія ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як по військовим, так і по цивільним об'єктам. Протягом доби ворог завдав 40 авіаційних ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура, звітує Генштаб.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, попередили в ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Росія змінила район пуску ракет – подробиці від Повітряних сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути