вівторок, 26 липня 2022 11:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія "збирає" найманців з Центральної Азії та ув'язнених із віддалених регіонів – розвідка

Росія "збирає" найманців з Центральної Азії та ув'язнених із віддалених регіонів – розвідка
Щоб поповнити втрати, Росія набирає найманців з Центральної Азії. Фото: t.me/DIUkraine

Російська Федерація намагається набрати найманців з країн Центральної Азії, ув'язнених та представників віддалених регіонів.

Активно розгортають кампанію під гаслом "від кожного суб'єкта федерації по батальйону". Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України в Telegram.

"В її рамках Кремль зобов'язав кожен з 85 російських регіонів, включно з Кримом і Севастополем, сформувати та фінансово простимулювати по одному новому батальйону "добровольців" для участі у війні проти України", – йдеться в повідомленні.

Не всі регіони готові створювати такі батальйони за рахунок місцевого населення. Зокрема, влада Москви формує так званий "мерівський полк", в який здебільшого набирають людей з інших регіонів та навіть громадян країн Центральної Азії (Таджикистан, Киргизстан, Узбекистан).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовий дух на нулі: росіяни масово дезертирують – Пентагон

Для їхнього заохочення пропонують високу зарплатню та можливість отримати громадянство РФ.

"РФ змінює тактику поповнення особового складу окупаційного контингенту на території України. Щоб уникнути небажаного оголошення мобілізації, набір військовослужбовців здійснюється через приватні військові компанії, росгвардію та так звані ЛДНР", – повідомили в розвідці.

Також є випадки примусу до підписання "контрактів" місцевого населення на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Крім цього, Росія закликає колишніх випускників Челябінського танкового училища в запасі у віці до 50 років йти добровольцями до танкового батальйону, який орієнтовно формується в Пермі. Там організовується збірний пункт та прибувають танки Т-72, які терміново знімають з довготривалого зберігання.

Російські збройні сили намагаються обманом заманювати росіян на службу за контрактом. На пунктах відбору людям обіцяють, що вони служитимуть у військових частинах в інших країнах. Наприклад, у Таджикистані. Проте громадяни розуміють, що на цей час до участі в "спеціальній військовій операції" залучають абсолютно всі сили та засоби ЗС РФ, тому охочих немає. За 22 квітня в пунктах відбору на військову службу Чебоксар, Йошкар-Оли та Казані не було жодного претендента.

Зараз ви читаєте новину «Росія "збирає" найманців з Центральної Азії та ув'язнених із віддалених регіонів – розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути