Ексклюзиви
четвер, 01 грудня 2022 09:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія випробовує в Україні "ключовий компонент" нової воєнної доктрини ‒ британська розвідка

Росія випробовує в Україні "ключовий компонент" нової воєнної доктрини ‒ британська розвідка
Атаки по критичній інфраструктурі є ключовим компонентом нової воєнної доктрини РФ. Фото: defence-ua.com

З жовтня Росія неодноразово атакувала енергомережу України передусім крилатими ракетами.

Імовірно, це перша спроба РФ реалізувати концепцію стратегічної операції зі знищення критично важливих цілей (SODCIT). Це ключовий компонент ухваленої нещодавно воєнної доктрини Росії. Про це повідомляє міноборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, доктриною передбачено використання ракет великої дальності для ударів по критичній інфраструктурі ворожої держави, а не по її військових силах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готуємо ще потужнішу протидію окупантам, ніж зараз" – Зеленський

"Це має деморалізувати населення та змусити лідерів держави капітулювати. Удари Росії продовжують спричиняти дефіцит електроенергії, що призводить до невибіркових і масових гуманітарних страждань у всій Україні", ‒ ідеться в повідомленні.

Однак ефективність цієї стратегії, імовірно, притупилася, оскільки Росія вже витратила велику частину своїх придатних ракет проти тактичних цілей.

"Крім того, з огляду на те, що Україна успішно мобілізувалася протягом дев'яти місяців, матеріальний і психологічний ефект від SODCIT є меншим, ніж якби він був розгорнутий на початковому етапі війни", ‒ зазначають у британській розвідці.

На аеродромі "Енгельс-2" під Саратовом у Росії помітили незвичну активність авіації РФ. Це свідчить, що новий масований ракетний удар Росії по Україні неминучий, пише німецьке видання Spiegel. Журналісти опублікували супутникові знімки аеродрому від компаній Maxar Technologies і Planet Labs.

Російська Федерація перед наступним масовим ударом по Україні накопичує ракети, вивчає нові цілі й проводить дорозвідку. Саме цим спричинена "пауза" між масштабними атаками. Про це заявив представник Головного управління української розвідки Вадим Скібіцький.

Зараз ви читаєте новину «Росія випробовує в Україні "ключовий компонент" нової воєнної доктрини ‒ британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути