Ексклюзиви
неділя, 10 грудня 2023 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія використовує ракети-приманки для виснаження української ППО - ISW

Росія використовує ракети-приманки для виснаження української ППО - ISW
Росіяни випускають по Україні ракети-приманки. Фото: armyinform.com.ua

Росіяни під час обстрілу Києва 8 грудня використовували ракети-приманки для того, щоб заплутати й виснажити українську протиповітряну оборону.

Проте, своєї мети окупанти не досягають. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Один з російських військових блогерів 9 грудня повідомив про використання російськими військами крилатих ракет Х-55, що дуже схожі на модернізований варіант ракети Х-101. Метою було введення в оману та виснаження української протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах оцінили, чи зможе РФ повторити ракетні удари по Україні зі стратегічної авіації

"Використання ракет-приманок стало причиною того, що російські ракети не змогли успішно вразити жодної цілі у Києві та були збиті ППО. Блогер поскаржився, що російським військам "практично неможливо" запустити достатню кількість ракет-приманок Х-55, щоб перевантажити українську ППО, через обмежену кількість бомбардувальників Ту-95 і Ту-160", - йдеться у повідомленні.

Аналітики нагадують, що раніше росіяни вже використовували ракети Х-55 разом з іншими варіантами ракет та безпілотників в якості хибних цілей або ж "приманок" для перевантаження української ППО та провокування нестачі запасів високоточних ракет.

За словами українського військового оглядача Костянтина Машовця, російські війська проводять посилену повітряну розвідку перед масштабними ударами на великі відстані. Експерт зазначив, що перед ракетними ударами 8 грудня росіяни провели сім розвідувальних польотів, що значно більше порівняно з одним-двома польотами у попередні дні.

Українські офіційні особи неодноразово підкреслювали, що українські сили не мають достатньої кількості систем протиповітряної оборони, щоб закрити всю територію України.

Росія почала "зимову кампанію" ударів по енергетиці Україні.

Зокрема, ракетні обстріли у ніч проти п'ятниці, 8 грудня, можуть свідчити про початок кампанії з ударів по українських критично важливих об'єктах енергетичної інфраструктури, до якої Кремль готувався останні місяці. Про це повідомляє Sky News з посиланням на анонімного західного посадовця.

Зараз ви читаєте новину «Росія використовує ракети-приманки для виснаження української ППО - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути