Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2023 08:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія стягнула під Бахмут найбоєздатніші підрозділи - Сирський

Росія стягнула під Бахмут найбоєздатніші підрозділи - Сирський
Українські війська відбивають атаки ворога на різних напрямках фронту. Фото: t.me/GeneralStaffZSU

Російські загарбники продовжують наступальні дії на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках фронту.

Важливим для окупантів є Бахмутський напрямок. Там вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій та застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту й сформовані з колишніх злочинців підрозділи "Шторм Z" та "Шторм V". Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, мета ворога на цьому напрямку - наступ на населений пункт Часів Яр, потім - на Костянтинівку, Дружківку, Слов'янськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області.

На Лиманському напрямку російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій українських сил в напрямках Макіївки та Тернів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ стримали окупантів вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна - карти боїв ISW

"Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку. Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники. Не припиняються щоденні штурмові дії російських військ в районі Синьківки з метою її захоплення та створення плацдарму для подальшого наступу на місто Куп'янськ. Ситуація складна. Нам доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу", - зазначив Сирський.

За його словами, командири і штаби цілодобово відстежують зміни в обстановці, аналізують дії противника та своїх військ, приймають ефективні управлінські рішення для посилення оборони та знищення ворога.

"Низку рішень щодо способів знищення ворога ми з командирами прийняли безпосередньо в районах бойових дій. На всіх трьох напрямках наші війська тримають оборону та знищують ворога. Противник несе великі втрати, які поповнює резервами штурмових батальйонів сформованих з колишніх в'язнів. Попри щоденні втрати в особовому складі та техніці російські окупанти продовжують проведення наступальних дій", - повідомив Сирський.

За його словами, лише за першу половину грудня у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" ворог втратив близько восьми тисяч військовослужбовців. Було знищено або ушкоджено понад 500 одиниць ворожої військової техніки. Серед них: 67 танків, понад сто бойових броньованих машин, 77 гармат і мінометів різних калібрів.

"На відміну від агресора, українські сили оборони намагаються досягати успіху шляхом продуманого планування бойових дій та ефективного використання артилерії, мінометів, ударних дронів та стрілецького озброєння. А найбільшою цінністю для нас є життя наших воїнів. Мінімізація втрат завжди у приорітеті під час планування операцій", - додав Сирський.

Минулої доби українські захисники відбили понад 90 атак російських загарбників на різних ділянках фронту. Найактивніше ворог атакував у районах Авдіївки, Бахмута, Мар'їнки та у Запорізькій області.

Загалом на фронті відбулося 105 бойових зіткнень. Про це вранці 19 грудня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія стягнула під Бахмут найбоєздатніші підрозділи - Сирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути