четвер, 03 листопада 2022 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія спробує підключити ЗАЕС до окупованих Криму та Донбасу – Енергоатом

Росія спробує підключити ЗАЕС до окупованих Криму та Донбасу – Енергоатом
Російські окупанти спробують підключити до Криму та захопленого сходу України. Фото: t.me/energoatom_ua

Російські окупанти вкотре намагалися підключити Запорізьку атомну електростанцію до російської енергосистеми.

Тому загарбники обстрілюють і пошкоджують дві останні високовольтні лінії зв'язку ЗАЕС. Про це повідомив Енергоатом у Telegram 3 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія щось незаконно будує на ЗАЕС

"Вчорашні обстріли та пошкодження двох останніх високовольтних ліній зв'язку тимчасово окупованої Запорізької АЕС з енергосистемою України є черговою спробою рашистів перепідключити атомну станцію до російської енергосистеми", – наголосили в компанії.

Найближчим часом Росія намагатиметься відремонтувати та підключити лінії зв'язку ЗАЕС у напрямку тимчасово окупованих Криму та територій на сході України, за інформацією Енергоатому.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) має відреагувати на захоплення Росією Запорізької атомної електростанції. Окупаційна влада зараз намагається "інтегрувати" станцію до юрисдикції Росатому. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики звертають увагу на повідомлення Державної інспекції ядерного регулювання України про те, що росіяни збудували невідому споруду на одному із семи сховищ відпрацьованого ядерного палива ЗАЕС. Таким чином порушили норми ядерної безпеки.

У середу, 2 листопада, через російські обстріли пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв'язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою. Тому о 23:04 станція перейшла в режим повного знеструмлення. Увімкнулися всі 20 дизель-генераторів. Про це повідомляє Енергоатом.

Російські окупаційні війська спровокували екологічну катастрофу біля Запорізької атомної електростанції. Там загарбники нищать важливу екологічний складник роботи станції.

Зараз ви читаєте новину «Росія спробує підключити ЗАЕС до окупованих Криму та Донбасу – Енергоатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути