Ексклюзиви
понеділок, 07 листопада 2022 06:14

Росія розбомбила табір опозиції в Сирії ‒ повідомляють про багатьох загиблих

Росія розбомбила табір опозиції в Сирії ‒ повідомляють про багатьох загиблих
Росіяни вдарили з авіації по табору опозиції в Сирії. Фото: gettyimages.com

Російські літаки розбомбили табори опозиції поблизу Ідліба на північному заході Сирії.

Про російську атаку повідомили очевидці та рятувальники. Загинули щонайменше дев'ять цивільних людей, повідомляє Голос Америки.

Військові літаки за підтримки артилерії сирійської армії також скинули бомби на ліси поряд із тимчасовими таборами на захід від Ідліба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль атакував Сирію

Росія та її сирійські союзники поки не коментують атаку. Вони заявляють, що мішенями є притулки озброєних угруповань, і заперечують, що завдають ударів по цивільним.

Служба цивільної оборони опозиції повідомила, що серед загиблих внаслідок ударів по переповнених таборах були троє дітей та жінка. Понад 70 людей було поранено та доставлено до польових шпиталів.

"Тут немає ані військових баз, ані складів, ані казарм повстанців. Тільки цивільні особи", – повідомив телефоном Серадж Ібрагім, який працює у рятувальній групі "Білі каски", яку підтримує Захід.

Нині у контрольованому опозицією густонаселеному районі вздовж сирійсько-турецького кордону живуть понад 4 мільйони людей. Більшість із них було вигнано туди внаслідок військових дій під керівництвом Росії, спрямованих проти сирійської опозиції.

Ізраїль розбомбив у Сирії місце збирання іранських дронів. Авіаудар поблизу Дамаска повністю знищив лінію збірки іранських безпілотників. Про це з посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

За словами оглядача Джоша Рогіна, сили Володимира Путіна вчинили незліченну кількість воєнних злочинів за останнє десятиліття у Сирії. Тепер він по-новому використовує тих же людей, зброю і тактику, які були причетні до цих злочинів, в Україні. Це може виявитися величезною помилкою. Сирійці та українці об'єднуються, щоб досягти справедливості для жертв злочинів Росії, і притягнути до відповідальності російських воєнних злочинців. Путін очолює їхній список.

Зараз ви читаєте новину «Росія розбомбила табір опозиції в Сирії ‒ повідомляють про багатьох загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути