понеділок, 14 листопада 2022 18:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія планує повну евакуацію з трьох міст на Луганщині – Генштаб назвав причину

Росія планує повну евакуацію з трьох міст на Луганщині – Генштаб назвав причину
Російські окупанти планують провести повну евакуацію цивільного населення з трьох міст Луганської області. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Російські окупанти планують провести повну евакуацію цивільного населення з трьох міст Луганської області.

Евакуювати хочуть з Кремінної, Сіверськодонецька та Рубіжного вглиб тимчасово окупованих територій. Причиною є складна гуманітарна ситуація, яка склалася на Луганщині. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 14 листопада.

Водночас у Маріуполі Донецької області окупаційна влада розширює зону покриття пропагандистських джерел.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ звільнили ще 11 населених пунктів на Луганщині – Гайдай

"Так, за наявною інформацією, окупанти запускають в ефір телеканал "Маріуполь-24". Цілодобове мовлення планується запровадити протягом місяця", – зазначили в повідомленні.

У Генштабі також дали уточнену інформацію щодо ураження пункту управління одного з підрозділів окупаційних військ в місті Горлівка Донецької області.

"У результаті удару знищено сім вантажних автомобілів та дві гармати МТ-12 "Рапіра". Також 15 загарбників поранено та пошкоджено 3 МТ-ЛБ. Інформація щодо загиблих окупантів уточнюється", – повідомили в ЗСУ.

На тимчасово захопленій території Луганщини окупантам доручили за два тижні забезпечити теплом усіх жителів. У Лисичанську гуманітарний шифер замість відновлення будинків спрямували на ремонт ринку, розказав 14 листопада голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Додаткова проблема існує в Лисичанську. Люди понад чотири місяці чекали на ремонти пошкоджених дахів, восени із розумінням ставилися до злив, якими затоплювалися цілі під'їзди з останнього до першого поверху.

Зараз ви читаєте новину «Росія планує повну евакуацію з трьох міст на Луганщині – Генштаб назвав причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути