Ексклюзиви
понеділок, 21 березня 2022 21:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія не має сил на висадку десанту в Одесі - Conflict Intelligence Team

Росія не має сил на висадку десанту в Одесі - Conflict Intelligence Team
Росія вже задіяла велику кількість своїх морпіхів. Фото: RT

Існує низька ймовірність, що російський десант висадиться біля Одеси.

Про це повідомляє організація Conflict Intelligence Team.

15 березня військово-морський аналітик Х. Саттон повідомив, що частина кораблів Чорноморського флоту вирушила у напрямку Одеси. Вранці 21 березня російський флот обстріляв одеські будинки.

Аналітик Майкл Кофман не вважає десант можливим, поки піхота окупантів не підійшла до Одеси.

"Проте ми не впевнені, що навіть у цьому випадку Росія матиме достатньо підготовлених сил на здійснення десанту. Річ у тому, що за наявними даними, практично всі перекинуті з'єднання морської піхоти РФ вже так чи інакше задіяні в боях на території України", - повідомляє Conflict Intelligence Team.

У тимчасово окупованому Криму дислокується 810-та окрема бригада морської піхоти Чорноморського флоту. За даними видання "Ґрати", після морської висадки на Херсонщині до 80 військовослужбовців цього підрозділу відмовилися нападати на Україну. Цю інформацію підтвердив полонений. Є інформація, що російські морпіхи беруть участь у боях на Донбасі. 21 березня в порту окупованого Бердянська розвантажували десант.

Щодо інших бригад морської піхоти теж є різні свідчення, що вони беруть участь у вторгненні на Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США заявили про активізацію російських кораблів біля Одеси

"Описані вище відомості дають змогу стверджувати, що, мабуть, усі російські бригади морської піхоти, перекинуті до України, так чи інакше задіяні у боях. Це означає, що для повноцінного десанту силами хоча б бригади доведеться або протягом тривалого часу перекидати ще не задіяних морпіхів, або повертати вже пошарпані БТГри у Крим з материкової України, або висаджувати різношерстими силами з декількох різних бригад. Для цього буде потрібно як мінімум вихід сухопутних військ до Одеси з півночі, а це поки що досить далека загроза. Тому ми вважаємо ймовірність морського десанту в Одесі чи області низькою, хоча таку можливість все одно не можна повністю скидати з рахунків", - йдеться у повідомленні.

Корабельна артилерія рашистів вранці 21 березня обстріляла Одесу. Постраждалих та загиблих немає. Про це повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук. Уранці 21 березня в Одесі та області оголосили повітряну тривогу. Вона тривала майже 2 год.

Зараз ви читаєте новину «Росія не має сил на висадку десанту в Одесі - Conflict Intelligence Team». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути