понеділок, 09 травня 2022 18:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може перекинути війська з Маріуполя на інші напрямки

Росія може перекинути війська з Маріуполя на інші напрямки
Російські загарбники продовжують перегруповуватися. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські загарбники продовжують перегруповуватися, аби підготуватися до подальших активних дій.

Зокрема, ворог перекидує війська на Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook.

"Очікується нарощування зазначеного угруповання за рахунок підрозділів, що виконували завдання в районі міста Маріуполь", - додали у вечірньому зведенні.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках росіяни також перегруповуються, аби покращити тактичне положення своїх військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розгромили опорний пункт ворога в Циркунах: є полонені

"Противник нарощує системи вогневого ураження та протиповітряної оборони, вдосконалює інженерне обладнання позицій. Для недопущення перекидання підрозділів Сил оборони України на інші напрямки, їхнього сковування, проводить демонстративні дії", - зазначили в Генштабі.

Обстановка на Бесарабському напрямку у Придністровському регіоні Республіки Молдова залишилася без змін. Також противник не проводив активних дій на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках.

"Ворог утримує на пунктах пропуску та в прикордонних районах Брянської та Курської областей Російської Федерації наряди прикордонної служби Федеральної служби безпеки. Проводить інженерно-фортифікаційне обладнання оборонних позицій поблизу державного кордону України", - додала пресслужба Генштабу.

Російські окупанти зараз найбільш активні на Слобожанському та Донецькому напрямках. На Слобожанському напрямку ворог не наступає, веде оборону. Намагається не допустити просування наших військ до державного кордону.

Зараз ви читаєте новину «Росія може перекинути війська з Маріуполя на інші напрямки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути