понеділок, 16 травня 2022 12:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія готує спробу наступу в районі Ізюма - Синєгубов

Росія готує спробу наступу в районі Ізюма - Синєгубов
ЗСУ дають гідну відсіч окупантам на Харківському напрямку. Фото: Генштаб ЗСУ

Ворог намагається зосередити більшість зусиль на утриманні займаних позицій у Харківській області. Готує спробу наступу в районі Ізюма.

На всі свої дії окупанти дадуть гідну відсіч Збройні сили України, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

"Сили оборони Харківщини стійко тримають свої позиції та роблять успішні контрнаступальні дії. Підрозділи тероборони ЗСУ вийшли на державний кордон на півночі Харківської області", - нагадав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові запустять метрополітен: назвали дату

Попри те, що Україна відтіснила окупантів із Харківщини, обстріли регіону тривають. Водночас суттєво зменшилася інтенсивність ударів по Харкову, зауважив губернатор.

"За минулу добу (15 травня. - Gazeta.ua) агресор влучав у Шевченківський район Харкова й Салтівку. Четверо людей зазнали поранень.

Також ворог продовжує обстрілювати населені пункти області. У Чугуївському районі двоє поранених. У Харківському районі через обстріли росіян сталося три пожежі. Постраждалих немає", - додав Синєгубов.

Він закликав жителів області бути обачними й не ігнорувати сигнали тривоги. Небезпека для цивільного населення все ще є.

Про те, що окупанти з-під Ізюма готуються до наступальних дій, повідомив і Генштаб ЗСУ.

Станом на ранок 16 травня на Слобожанському напрямку ворог намагався стримувати наступ Сил оборони на північ від міста Харків і запобігти їх виходу до державного кордону України.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує спробу наступу в районі Ізюма - Синєгубов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути