Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2024 06:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія атакувала Київ дронами-камікадзе

Росія атакувала Київ дронами-камікадзе
ППО знищила усі цілі, попередньо руйнувань немає. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У ніч проти 20 червня росіяни атакували Київ. Силами і засобами протиповітряної оборони усі ворожі ударні дрони були знищені на підступах до столиці.

Наразі у Києві не зафіксовано руйнувань чи потерпілих, повідомляє Київська міська військова адміністрація.

"Ворожі дрони були запущені з півдня, пролетіли через Миколаївську, Кіровоградську, Дніпропетровську, Полтавську, Чернігівську області і намагалися атакувати Київ з північно-східного напрямку. Силами і засобами протиповітряної оборони усі ворожі цілі були знищені на підступах до столиці (тип та кількість в своїх звітах оприлюднять Повітряні сили)", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпрі, Вінниці та Запоріжжі пролунали вибухи: що відомо

Крім того, існувала загроза крилатих ракет від стратегічних бомбардувальників Ту-95. Але на даний момент пуски ракет не підтверджені. В повітряному просторі України ракети не відслідковуються, повідомили в КМВА.

В Україні станом на 1:52 було оголошено повітряну тривогу. Моніторингові канали повідомляли про пуски крилатих ракет Х-101. Масштабна повітряна тривога тривала дві з половиною години. Повітряні сили повідомили про ракетну небезпеку через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС.

Загалом атака БПЛА тривала шість годин: на Київ летіло багато дронів, збивали на підльоті; у Вінницькій області є влучання по об'єкту інфраструктури; вибухи чули у Києві та регіоні, Запорізькій області, Вінницькій області, Дніпропетровщині, Миколаївщині, Полтавщині, Черкащині.

Зараз ви читаєте новину «Росія атакувала Київ дронами-камікадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути