понеділок, 08 травня 2023 13:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Російському актору-пропагандисту Машкову заочно повідомили про підозру

Російському актору-пропагандисту Машкову заочно повідомили про підозру
Російському актору Володимиру Машкову заочно повідомили про підозру. Фото: wikipedia.org

Служба безпеки України зібрала доказову базу й заочно повідомила про підозру російському актору Володимиру Машкову.

Він входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва РФ та постійно публічно виправдовує збройну агресію проти України. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, після початку повномасштабного вторгнення Машков неодноразово виступав на підтримку окупантів під час масових заходів за участю російського диктатора Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У шести областях агітатори РФ "штампували" фейки про російське вторгнення

"Також на своєму Телеграм-каналі та персональній сторінці в Інстаграм із загальною аудиторією понад 200 тис. підписників Машков регулярно героїзує воєнні злочини рашистів. У своїх численних інтерв'ю та виступах в ефірах центральних російських каналів він закликав до "приєднання" Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей України до складу РФ. Крім того, Машков незаконно приїздив до тимчасово окупованих Криму та східних районів України для участі у пропагандистських заходах на підтримку агресивної війни проти нашої держави", ‒ наголошують в СБУ.

Факти діяльності актора на користь Кремля підтвердили ініційовані СБУ експертизи. Машкову повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

"Нині зловмисник перебуває на території РФ. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави", ‒ додають в СБУ.

Служба безпеки України та Офіс генерального прокурора зібрали масштабну доказову базу на 170 сенаторів Ради Федерації Федеральних зборів РФ, які сприяли тимчасовій окупації частини східних і південних регіонів України.

Всім російським сенаторам повідомили про підозри.

Зараз ви читаєте новину «Російському актору-пропагандисту Машкову заочно повідомили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути