Ексклюзиви
субота, 02 квітня 2022 01:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Російський ворог перегруповує війська та продовжує блокувати Харків та Чернігів

Російський ворог перегруповує війська та продовжує блокувати Харків та Чернігів

Окупанти продовжують перегрупування військ. Роблять це з метою створення наступальних угруповань. Ворожа авіація продовжує бомбардувати українську інфраструктуру та житлові квартали.

Про це йдеться в інформації Генштабу ЗСУ.

"З району Чорнобиля до населених пунктів, що розташовані на території республіки Білорусь виводяться окремі підрозділи 5-ї, 29-ї та 35-ї загальновійськових армій Східного військового округу та 155-ї окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту, ймовірно, з подальшим переміщенням до Бєлгородської області", - йдеться у повідомленні.

Російських військових зосереджуються на території Поліського радіаційного заповідника у районах населених пунктів Кіров, Хільчиха, Наровля та Волоховщина.

До залізничної станції Долбіно, що в Бєлгородській області, прибув залізничний ешелон з технікою окремих підрозділів 4-ї танкової дивізії 1-ї танкової армії Західного військового округу.

На Волинському напрямку обстановка не змінилася. На Поліському напрямку противник наступальних дій не проводив. Там ворог веде оборону, щоб прикрити відведення військ на територію Білорусі. Крім цього, здійснює мінування районів місцевості та техніки, руйнує об'єкти інфраструктури, щоб затримати просування українських військ.

Також не наступали рашисти і на Сіверському напрямку. Основні зусилля зосередили на прикритті відведення військ на територію Росії та стриманні наступу.

Ворог блокує Чернігів та Харків, атакуючи артилерією міста та позиції ЗСУ.

"З метою нарощування угруповання військ, з населеного пункту Валуйки, що в Бєлгородській області, у район Піски з Харківської області переміщено підрозділи 106-ї повітряно-десантної дивізії, імовірно, з метою ведення бойових дій на Донецькому напрямку", - зазначається у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи розстріляли автобуси з волонтерами під Черніговом. Є загиблий та поранені

На Ізюмському напрямку окупанти продовжують контролювати частину міста Ізюм та утримують понтонні переправи через річку Сіверський Донець, здійснюють перегрупування військ з метою створення наступального угруповання.

"На Донецькому напрямку ворог продовжує здійснювати вогневий вплив та штурмові дії на більшості напрямків", - говориться в інформації.

Окупант наносить авіаційні удари по підрозділах українських військ у районах населених пунктів Рубіжне, Біла Гора, Мар'їнка, Сіверськодонецьк.

"Основні зусилля зосереджує на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне. Здійснює вогневе ураження та штурмові дії з метою встановлення контролю над містом Маріуполь. Розпочав наступальні дії у напрямках Велика Новосілка та Роздольне" - зазначається там.

Був зупинений на обох напрямках.

Ворог, завдяки Збройним силам України, відходить із території Чернігівщини. Для чого насправді це роблять росіяни - невідомо, заявив 1 квітня керівник Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

Зараз ви читаєте новину «Російський ворог перегруповує війська та продовжує блокувати Харків та Чернігів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути