понеділок, 07 жовтня 2013 10:51

Російський суд відмовився відпустити рибалку Федоровича під заставу

Російський суд відмовився відпустити рибалку Федоровича під заставу
Фото: google.com.ua

Народний депутат України (позафракційний) Петро Порошенко висловив готовність внести заставу за українського рибалку Олександра Федоровича, який знаходиться в Росії на підписці про невиїзд, але суд відмовив у такому клопотанні, повідомив представник українця Олександр Кудінов.

"Сьогодні суд відхилив клопотання ... про звільнення під заставу. Заставу обіцяв внести Петро Олексійович Порошенко. Тому сьогодні ми пішли до суду, але суд відмовив. Їм не вигідно відпускати Федоровича ...", - сказав він в ефірі 5-го каналу в п'ятницю ввечері.

У свою чергу консул генконсульства України в Ростові-на-Дону Василь Сердега повідомив, що співробітники дипустанови постійно відвідують А.Федоровіча, останній раз - 1 жовтня. За його словами, зараз рибалка відчуває себе як "людина після важкої аварії".

"Стан здоров'я задовільний, але він потребує реабілітації і додаткового лікування на території України. Він знаходиться на підписці про невиїзд у зйомній ним квартирі в місті Єйськ", - сказав консул в ефірі 5-го каналу.

Директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс повідомив, що проживання А.Федоровича оплачується за рахунок допомоги, наданої українським МЗС.

При цьому в МЗС України наполягають, що дії російських прикордонників в рамках інциденту в Азовському морі 17 липня були непропорційні діям українських рибалок і жалкують, що російська сторона не йде на співпрацю у питанні розслідування порушених справ.

"Загинули четверо наших громадян, і ми переконані, що дії російських прикордонників непропорційні тій ситуації, яка була", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс в ефірі "5 каналу" в п'ятницю ввечері.

"На жаль, російська сторона не йде на співпрацю саме в цій справі", - додав він.

Як повідомлялося, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського пос.Воронцовка сталося зіткнення баркаса з українськими рибалками і катера берегової охорони Прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, в результаті чого загинули чотири українці, одного вдалося врятувати.

Врятований українець Олександр Федорович 19 липня був прооперований в райлікарні Єйська (Краснодарський край, РФ). У Росії проти нього розслідується кримінальна справа, йому пред'явлені звинувачення в незаконному видобутку водних біологічних ресурсів - рибалці загрожує до двох років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Російський суд відмовився відпустити рибалку Федоровича під заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути