Ексклюзиви
вівторок, 15 березня 2022 00:50

Російський безпілотник перетнув кордон Польщі

Російський безпілотник перетнув кордон Польщі
Перед цим літальний апарат кружляв над Яворівським полігоном. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Російський безпілотник 14 березня перетнув державний кордон України у напрямку Польщі.

Після повернення в український повітряних простір його збили засобами ППО, заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Радіолокаційними засобами повітряних сил зафіксовано перетин державного кордону у напрямку Республіки Польщі російського безпілотного літального апарату. За попредніми даними, це російський оперативно-тактичний комплекс "Форпост". Він деякий час кружляв над Яворівським полігоном на Львівщині, очевидно вивчаючи наслідки ракетного удару на Львівщині, і перетнув в заглиби сіл на польську територію", - розповів Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вдарили по Вінниці з Чорного моря

Деякий час безпілотник перебував у небі над Польщею, а згодом повернувся на українську територію.

"Повернувся на територію України і був збитий засобами протиповітряної оборони Повітряних сил. Зараз рештки літака шукають, щоб мати якусь доказову базу", - додав речник.

Він також підтвердив, що 14 березня на території Румунії впав російський дрон-розвідник "Орлан-10", який є на озброєнні РФ.

"Як бачимо, Росія вдається до провокативних дій не лише на території України, а й не гребує залітати на території країн-членів НАТО", - наголосив Ігнат.

Окупанти 13 березня здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. Розташований у місті Яворів. Саме його і називають Яворівським полігоном. Загарбники випустили 30 ракет. Унаслідок бомбардування на Яворівщині 35 людей загинули.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Російський безпілотник перетнув кордон Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути