субота, 21 травня 2022 18:32

Російські загарбники наступають: у Генштабі назвали напрямок

Триває підготовка підрозділів окупаційних військ для відновлення наступу на Слов'янському напрямку. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

"Протягом дня ворог здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Велика Комишуваха та Довгеньке Харківської області. На Донецькому напрямку противник намагається прорвати оборону наших військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області. Завдавав вогневого ураження всім спектром озброєння, включно з авіацією, по позиціях підрозділів Сил оборони та цивільних об'єктах уздовж лінії зіткнення. Водночас завдав авіаційних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Врубівка Луганської області та Бахмут Донецької області", - йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оприлюднив дані про втрати російських загарбників в Україні

Також противник продовжує підготовку до наступу на Лиманському напрямку.

"За підтримки авіації та артилерії вів штурмові дії в районах населених пунктів Липове, Василівка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області, успіху не мав. Завдав авіаційного удару по населеному пункту Микільське Волноваського району Донецької області", - зазначають у вечірньому зведенні Генштабу.

 

Українські захисники в зоні ООС успішно відбили 11 атак російських окупантів 20 травня.

Зокрема, за добу знищили вісім ворожих танків, три артилерійські системи, 10 одиниць бойової броньованої техніки, три спеціальні броньовані автомобілі, шість одиниць автомобільної техніки.

Зараз ви читаєте новину «Російські загарбники наступають: у Генштабі назвали напрямок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути