Ексклюзиви
неділя, 27 березня 2022 14:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські загарбники мінують поля на Харківщині

Ворожі війська вдаються до масованого мінування території України.

Армія РФ, яка веде повномасштабне вторгнення в Україну, здійснює залпи новітньою системою дистанційного мінування "Землеробство" на Харківщині. Цю систему вперше представили на параді 2020 року, а перші повідомлення про постачання у війська з'явилися наприкінці 2020 року - початку 2021 року, повідомляє АрміяInform.

Автор: armyinform
  Російські війська мінують територию України
Російські війська мінують територию України

"Така інженерна система дистанційного мінування (ІСДМ) встановлює протипіхотні міни на відстані від 5 до 15 кілометрів. Вона встановлена на шасі КамАЗу, має броньовану кабіну та може встановлювати мінні поля за допомогою 50 122-мм напрямних дуже швидко. Це така собі РСЗВ, але замість вибуху ракети — встановлює багато дистанційних мін за одиницю часу", - зазначають у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни гатять по Харківщині з важкої вогнеметної системи: відео залпу

Невідомо, які саме міни "розсипали" окупанти по Харківщині.

"Але раніше ми описували усі можливі міни для використання такими ІСДМ. Для перезаряджання в комплексі існує ще схожа транспортно-заряджувальна машина для здійснення ще 50 залпів дистанційного мінування. Ворог не шкодує власних людей, як і українців, що можуть натрапити на такі мінні поля та зазнати пошкоджень", - додають.

У виданні наголошують, що ворог розміщує міни неконтрольовано.

"На великі площі, незалежно від місця чи території здійснення бойових дій. Від таких дій російських військ страждають все більше цивільного населення та дітей, тому це важлива інформація для партизанського руху в тилу ворога — такі машини першочергово мають бути знищені чи захоплені", - підкреслили.

Російські окупанти розкидають на території України касетні міни. Однією з таких мін-пасток є протипіхотна фугасна міна ПФМ-1 "Лепесток". Міни зазвичай зеленого кольору. Завдовжки 12-14 см. Завширшки 5-6 см. Міна травмує ноги. Коли жертва наступає на датчик, пристрій вибухає. Має незвичну форму пластикового корпусу. Через це діти можуть сприймати її за іграшку. Внаслідок вибуху зазнають важких поранень чи гинуть.

Зараз ви читаєте новину «Російські загарбники мінують поля на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути