Ексклюзиви
пʼятниця, 06 вересня 2024 14:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти стратили українського військовополоненого і знімали вбивство на відео

Російські окупанти стратили українського військовополоненого і знімали вбивство на відео
Російські окупанти стратили полоненого українського військового, повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими. Фото: Facebook.com/hochuzhyt

Державний проєкт Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими "Хочу жить" повідомив про розстріл російськими окупантами полоненого українського військового.

Про це повідомили у п'ятницю, 6 вересня.

"Російські військові знову стратили українського військовополоненого. Свій воєнний злочин вони зняли на відео та опублікували у мережі", - повідомляють.

"Українські спецслужби знають практично про всі подібні випадки і російські злочинці у військовій формі не залишаться безкарними", - пише проєкт "Хочу жить".

Воєнні злочини і злочини проти людяності не мають строку давності, нагадали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська розвідка вирахувала росіян-воєнних злочинців зі збитого бомбардувальника Ту-22М3 - фото

На відео відреагував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"У мережі зʼявилося відео, на якому окупанти розстрілюють ймовірно українського військовополоненого. Розстріл росіянами українського військовополоненого - це грубе порушення Женевських конвенцій. Адже країна, яка бере у полон, має гарантувати збереження життя військовополоненим та відповідає за поводження з ними. Кожен такий розстріл потребує належного розслідування, а міжнародна спільнота не має мовчати на системні злочини окупантів", - заявив Лубінець.

Омбудсмен повідомив, що "за всіма фактами ймовірних вбивств українських військовополонених повідомляє та направляє листи до МКЧХ та ООН".

"Ці міжнародні організації мають змусити Росію дотримуватися норм міжнародно гуманітарного права й фіксувати кожне порушення", - сказав уповноважений.

"РФ навмисно розстрілює українських військовополонених і поширює такі відео в інформаційний простір. Таким чином окупанти хочуть залякати українців. Але насправді вони лише показують своє істинне обличчя - обличчя терориста та вбивці. Водночас уся інформація завжди потребує детальної перевірки. Не варто довіряти всьому, що поширює ворог", - також заявив Лубінець.

Україна вимагає, щоб місія ООН якнайшвидше відновила свою роботу або була створена нова місія задля ретельного розслідування російського теракту в Оленівці на Донеччині, де було масове вбивство українських військовополонених, сказав омбудсмен.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти стратили українського військовополоненого і знімали вбивство на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути