вівторок, 17 травня 2022 08:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти під Харковом злякалися за Бєлгород - ISW

Збройні сили України вибили російських окупантів на північ від Харкова та вийшли на державний кордон із Російською Федерацією.

Загарбники, ймовірно, спробують утримати позиції та не допустити просування українських військ, йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни (ISW).

"Російські війська під Харковом побоюються просування українських військ у зону, з якої артилерія ЗСУ діставатиме до околиць російського Бєлгорода. Зокрема, ворог може продовжити артилерійські удари по українських позиціях", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські захисники знищили ворожий літак Су-25

Автор: understandingwar.org
  Російські війська під Харковом побоюються просування українських військ у зону, з якої артилерія ЗСУ діставатиме до околиць російського Бєлгорода
Російські війська під Харковом побоюються просування українських військ у зону, з якої артилерія ЗСУ діставатиме до околиць російського Бєлгорода

За інформацією експертів, діяльність росіян у Харківській області відрізняється від того, коли ЗСУ їх виганяли з-під Києва, Чернігова та Сум. Під Харковом російські війська намагатимуться не допустити потрапляння українських сил у зону дії гармат чи ракетно-артилерійського вогню на околицях Бєлгорода.

Експерти припускають, що окупанти можуть сподіватися провести контрнаступ, щоб відійти на південь до Харкова. Однак на таку спробу навряд чи чекає успіх.

Україна успішно використовує 74 із 90 наданих Сполученими Штатами Америки гаубичних артилерійських гармат для боротьби з Росією. Україна відтіснила російські війська від Харкова на 3,2 км від кордону.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти під Харковом злякалися за Бєлгород - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути