Ексклюзиви
субота, 10 серпня 2024 06:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Російське командування не хоче перекидати війська у Курську область - ISW

Російське командування не хоче перекидати війська у Курську область - ISW
У Курській області РФ тривають бойові дії. Фото: ukrinform.ua

Військове командування РФ зараз може чинити опір передислокації сил з інших оперативних напрямків у Курську область.

Окупанти не хочуть, аби події в Курській області зірвали російські наступальні операції на сході України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Російське військове командування, схоже, покладається на існуючі підрозділи, розгорнуті в районі кордону, і на легкодоступні сили в тилу, більшість з яких - це підрозділи, укомплектовані солдатами строкової служби і нерегулярними формуваннями, для протидії ситуації в Курській області. Ці підрозділи, ймовірно, першими відреагують, навіть якщо російське військове командування вирішить перекинути додаткові, більш досвідчені підрозділи з інших частин театру воєнних дій", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МАГАТЕ відреагували на бої поблизу АЕС у Курчатові

За даними аналітиків, російське військове командування перекинуло сили з невизначених оперативних резервів, додаткові підрозділи, укомплектовані призовниками. А також спецпризначенців ГРУ, сил спеціальних операцій (ССО), додатковий чеченський загін "Ахмат", що діє під егідою Міністерства оборони Росії, 1-й армійський корпус Донецької народної республіки (АК ДНР) і колишніх військовослужбовців групи "Вагнера" у райони Курської області.

"Російське військове командування, можливо, перекидає до Курської області більш досвідчені та краще забезпечені фронтові підрозділи зі східної або південної України, але для прибуття таких підрозділів до Курської області, ймовірно, знадобиться додатковий час", - зазначають в ISW.

Один з російських військових блогерів повідомив, що підрозділи 44-го армійського корпусу (Ленінградський військовий округ) російського Північного угруповання військ діють поблизу Рильська. Однак він припустив, що російське військове командування, можливо, перекидає підрозділи, які накопичило для наступальної операції на півночі Харківської області.

Можливо, російське військове командування вирішило, що зрив наступальної операції на півночі Харківської області є необхідною жертвою, уникаючи при цьому передислокації з більш пріоритетних ділянок фронту.

На думку аналітиків, більш масштабна передислокація російських військ з прифронтових районів, ймовірно, буде повільнішою, і більш боєздатні фронтові підрозділи можуть почати прибувати до Курської області в найближчі дні.

ЗСУ продовжують просуватися у Курській області РФ. Значні території були захоплені 9 серпня.

При цьому ЗСУ дотримуються режиму секретності, а росіяни не хочуть визнавати свій військовий провал. Про це написав у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Зараз ви читаєте новину «Російське командування не хоче перекидати війська у Курську область - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути