субота, 03 червня 2023 07:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська армія вдарила по Україні з землі і з повітря

Російська армія вдарила по Україні з землі і з повітря
На Мар'їнському напрямку ворог продовжує знищувати наші міста і села. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Російська Федерація продовжує вести загарбницьку війну та застосовувати тактику терору щодо населення України. Минулої доби противник завдав 67 авіаційних та 17 ракетних ударів, здійснив 91 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України надалі залишається високою, повідомив уранці 3 червня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На Сіверському та Слобожанському напрямках у прикордонних районах агресор завдав авіаційних ударів в районі Огірцевого Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Янжулівка, Леонівка та Грем'яч Чернігівської області; Нововасилівка, Середина Буда, Ромашкове, Атинське, Безсалівка, Біловоди, Басівка, Юнаківка, Покровка, Новодмитрівка, Велика Писарівка Сумської області", – ідеться в повідомленні.

Обстріляли також Уди, Козачу Лопань, Ветеринарне, Гоптівку, Пильну, Зелене, Верхню Писарівку, Старицю, Гатище, Плетенівка, Вовчанськ, Зибине, Рибалкине, Бударки, Землянки, Чугунівку та Одрадне на Харківщині.

На Куп'янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Тополі, Дворічанське, Кам'янка, Фиголівка, Дворічна, Кутьківка, Кислівка, Табаївка, Котлярівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби ворог завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Іванівки і Спірного в Донецькій. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка на Луганщині та Верхньокам'янське, Торське, Роздолівка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ підсмажили ворога в районі Мар'їнки – подробиці від Генштабу

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Біла Гора та Часів Яр Донецької області, а також ракетного удару по Дружківці. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Часів Яр, Іванівське, Предтечине, Біла Гора та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районі Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Первомайське та Карлівка Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог продовжує знищувати наші міста і села. Завдав авіаударів по Мар'їнці та Катеринівці, здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів в районі Пречистівки, здійснили обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка та Новоукраїнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Ольгівське та Новоданилівка Запорізької області, а також Веселе, Козацьке та Одрадокам'янка Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Времівка Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір'я, Мала Токмачка, Оріхів, Комишуваха та Новоандріївка Запорізької області; Берислав, Антонівка Херсонської області, місто Херсон, а також Очаків Миколаївської області.

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення на тимчасово захоплених територіях Херсонщини. Місцеві енергетичні компанії повідомляють про обов'язкове перепідписання нових договорів на постачання електроенергії при наявності виключно російського паспорта.

Окупаційна адміністрація визначила 1 вересня кінцевим терміном отримання паспорта громадянина РФ із обов'язковою письмовою відмовою від українського громадянства.

Зараз ви читаєте новину «Російська армія вдарила по Україні з землі і з повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути