Ексклюзиви
субота, 03 червня 2023 06:41

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ підсмажили ворога в районі Мар'їнки – подробиці від Генштабу

ЗСУ підсмажили ворога в районі Мар'їнки – подробиці від Генштабу
На Мар'їнському напрямку минулої доби противник зазнав значних втрат в живій силі та техніці. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 465-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, повідомив уранці 3 червня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Протягом минулої доби відбулось 29 бойових зіткнень.

"На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Іванівського, але успіху не мав. На Мар'їнському напрямку минулої доби росіяни вели наступ у районі міста Мар'їнка, проте наші захисники відбили усі 14 ворожих атак. Противник зазнав значних втрат в живій силі та техніці", – йдеться у повідомленні.

Авіація сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, а також два удари по зенітно-ракетних комплексах ворога. Нашими захисниками було знищено 15 крилатих ракет та 17 ударних дронів противника типу Shahed -136.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, два склади боєприпасів, дві станції радіоелектронної боротьби, радіолокаційну станцію та реактивну систему залпового вогню росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти почали сперечатись, хто з них краще воює на Донбасі

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка на фронті залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп'янському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Макіївки Луганської області та Спірного на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках агресор продовжує вести оборонні дії.

З Бахмута вивели найманців ПВК "Вагнер". Євген Пригожин записав відео, на якому вітає своїх найманців з відходом у тил.

Під час боїв за Бахмут загинуло понад 60 тис. російських військових. Це "консервативна оцінка" розміру втрат росіян на цій ділянці фронту.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ підсмажили ворога в районі Мар'їнки – подробиці від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути