субота, 05 листопада 2022 13:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська агентка Побєда, яка шпигувала за ЗСУ, отримала вирок
4

Російську агентку Побєду засудили до 7 років за ґратами. Вона шпигувала за підрозділами Збройних сил України на північному напрямку.

Агентку Кремля затримали ще в червні. Про її вирок повідомила Служба безпеки України 5 листопада.

"Мешканка Чуднівської територіальної громади під час спілкування в соцмережі з військовослужбовцем збройних сил РФ погодилася на співпрацю. Вона отримала для конспірації позивний Побєда і систематично розвідувала і передавала ворогові відомості, які використовувалися для ведення війни на території України", – йдеться в повідомленні.

З квітня по червень зрадниця збирала інформацію про розташування та переміщення підрозділів ЗСУ, чисельність особового складу, розташування блокпостів, їхні GPS-координати, а також рух вертольотів над селами. Зафіксували понад 10 фактів передачі інформації російському куратору.

Російську агентку Побєду засудили до 7 років за ґратами
Фото: ssu.gov.ua
Російську агентку Побєду засудили до 7 років за ґратами
Під час обшуків за місцем проживання кремлівської агентки правоохоронці виявили мобільний телефон і комп'ютерну техніку, які вона використовувала для комунікації з представником ГРУ РФ
Під час обшуків за місцем проживання кремлівської агентки правоохоронці виявили мобільний телефон і комп'ютерну техніку, які вона використовувала для комунікації з представником ГРУ РФ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спакували" коригувальника ракетних ударів по Бахмуту

Росіянин обрав саме її через через прокремлівські дописи, які Побєда неодноразово публікувала у забороненій соцмережі ВКонтакте.

Під час обшуків за місцем проживання кремлівської агентки правоохоронці виявили мобільний телефон і комп'ютерну техніку, які вона використовувала для комунікації з представником ГРУ РФ.

Суд визнав зловмисницю винною в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, і дав зрадниці 7 років в'язниці.

У Києві судитимуть завербованого російськими спецслужбами чоловіка. Обвинувальний акт щодо нього скеровано до суду.

Йому інкримінують державну зраду й підготовку до замовного вбивства, а також участь у терористичній організації. Про це повідомляє пресслужба Офіса генпрокурора.

Розслідування встановило, що мешканець Луганщини з 2014-го підтримував збройну агресію РФ проти України й особисто брав участь у бойових діях на боці країни-агресорки. Він воював у лавах так званої народної міліції ЛНР. А після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну чоловіка, який перебував на території Росії, завербували російські спецслужби.

Зараз ви читаєте новину «Російська агентка Побєда, яка шпигувала за ЗСУ, отримала вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути