середа, 02 травня 2018 08:58

Роковини сутичок в Одесі: в місті перекрили вулиці та зігнали бронетехніку

Роковини сутичок в Одесі: в місті перекрили вулиці та зігнали бронетехніку
В Одесі на роковини сутичок та пожежі в будинку профспілок запровадили посилені заходи безпеки. Фото - "Думская"

В Одесі сьогодні, 2 травня, безпрецедентні заходи безпеки. Вулиці та площі перекриють через поминальні заходи щодо четвертих роковин вуличних сутичок, під час яких загинули майже півсотні людей.

Соборну площу та Куликове поле ще з ночі обнесли залізними парканами і людей пропускатимуть лише через металодетектори, йшлося в ТСН.

Вранці на Куликовому полі люди ще мають можливість пройти повз будинок профспілок, але згодом тут рух планують обмежити. На одеських вулицях чимало бронетехніки.

"Буде проведено інструктаж сил, які задіяні на Куликовому полі та Соборній площі. Люди будуть розставлені і починатимуться режимні заходи, працюватимуть вибухотехніки і після цього почнеться запуск людей. Це буде десь приблизно після дев'ятої години ранку", - зазначив заступник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Іван Іщенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проросійським силам не дали провести марш

Поодинокі люди приносять зранку квіти. Один чоловік приніс гвоздики з георгіївською стрічкою, але він швидко покинув територію Куликового поля. Основні заходи розпочнуться в другій половині дня. А після 9:00 поминальна панахида відбудеться на розі вулиць Преображенської та Дерибасівської, де загинув перший проукраїнський активіст. Надвечір планується марш справедливості в парку Шевченка.

Під час масових заворушень 2 травня 2014 року в центрі Одеси за участю проукраїнських і проросійських активістів загинули 48 людей, понад 200 були поранені. Більшість жертв загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані. За фактом подій різні правоохоронні органи України розпочали близько десяти кримінальних проваджень, що стосуються різних фактів: від хуліганства до навмисного вбивства і підпалу, який спричинив загибель людей та організації масових заворушень, які призвели до загибелі людей.

Зараз ви читаєте новину «Роковини сутичок в Одесі: в місті перекрили вулиці та зігнали бронетехніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути