пʼятниця, 27 квітня 2012 12:33

Родичів бін Ладена під покровом ночі депортували з Пакистану

Родичів бін Ладена під покровом ночі депортували з Пакистану
Жінки і діти убитого терориста були депортовані до Саудівської Аравії. Фото: reuters

Члени сім'ї Усами бін Ладена, що залишалися після його смерті в Пакистані, депортовані в ніч на п'ятницю в Саудівську Аравію. Три дружини і імовірно 11 дітей терориста, убитого в травні минулого року американським спецназом, були вивезені в аеропорт в мікроавтобусі при дотриманні суворих заходів безпеки, передає BBC.

В аеропорту їх чекав спеціальний рейс, який вилетів з Ісламабаду близько 2:00 за місцевим часом (0:00 за київським). В міністерстві внутрішніх справ Пакистану підтвердили, що відповідно до постанови суду країну покинули 14 членів родини колишнього глави міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда", хоча раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що в Пакистані залишилися 12 родичів бін Ладена.

Жінки і діти убитого терориста були депортовані до Саудівської Аравії за їх власним вибором, підкреслили в міністерстві. Дві з трьох дружин бін Ладена є громадянками цієї країни. Ще одна дружина - уродженка Ємену. Передбачається, що пізніше вона буде доставлена до себе на батьківщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці розповіли подробиці того, як знайшли бін Ладена

Перш ніж вислати жінок, уряд Пакистану засудив їх до 45 діб тюремного ув'язнення і штрафу в 10 000 рупій (114 доларів) за незаконний в'їзд і проживання на території країни.

Усама бін Ладен, на якого США поклали відповідальність за організацію терористичних атак на Нью-Йорк і Вашингтон в 2001 році, був убитий 2 травня минулого року під час операції американських військових в будинку поблизу пакистанського міста Абботабад. Його тіло було викинуто в море.

Після смерті терориста з'ясувалося, що він знаходився в Пакистані з родиною - зрозуміло, без віз. Родички і діти лідера "Аль-Каїди" були взяті під варту. На початку березня декільком членам сім'ї було пред'явлено звинувачення.

 

Зараз ви читаєте новину «Родичів бін Ладена під покровом ночі депортували з Пакистану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути