пʼятниця, 22 січня 2021 15:37

Родичі не поспішають їхати до врятованих із пожежі в Харкові. Що вони розповіли

Родичі не поспішають їхати до врятованих із пожежі в Харкові. Що вони розповіли
У Харкові під час пожежі в нелегальному будинку для літніх загинули 15 людей. Фото: gp.gov.ua

У Харківській лікарні №17 перебувають 4 врятованих під час пожежі в будинку для літніх. Це троє чоловіків і жінка віком від 57 до 81 року. 1 людина - з Донецької області, інші - з Харківської. Усі вони не можуть пересуватися самостійно.

Їхніх родичів уже розшукали. З деякими медики говорили телефоном, і лише кілька людей навідали врятованих пацієнтів з приватного госпісу, повідомляє ТСН.

Про умови перебування там розповів президент Володимир Зеленський після спілкування із чоловіком, що отримав травму хребта. Він розповів, що до приватного госпісу його здала донька за 12 тис. грн на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лишили без нагляду: ЗМІ дізналися нові обставини загибелі людей у незаконному госпісі

"Чоловік сказав, що він лежав у палаті разом ще з трьома. Каже, що вони були психічно нездорові люди. Це повністю різні пацієнти, вони не можуть перебувати разом", - підкреслив Зеленський.

Поки що врятованим пропонують залишитися в лікарні. І це залежатиме і від самого пацієнта, і від їхніх родичів, каже головний лікар Дмитро Черепов.

Удень 21 січня в приватному будинку для людей літнього віку на околиці Харкова спалахнула пожежа. У приміщенні були 33 людини віком від 25 до 90 років. Це пацієнти та 4 працівники. У результаті 15 людей загинули, ще 5 отримали опіки та отруїлися чадом.

Зараз ви читаєте новину «Родичі не поспішають їхати до врятованих із пожежі в Харкові. Що вони розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути