пʼятниця, 23 березня 2012 08:51

Рівненський школяр розлив на вулиці понад кілограм ртуті

Рівненський школяр розлив на вулиці понад кілограм ртуті

У середу, 21 березня, о 16.25 на вулиці Голубина в Рівному перехожі виявили речовину схожу на ртуть і повідомили про це працівників МНС. У міліції кажуть, що її розлив місцевий дев'ятикласник.

"На місце пригоди одразу ж виїхав пожежнорятувальний підрозділ. Виявили на площі 4 кв.м. понад кілограм речовини сріблястого кольору. Орієнтовно, то - металева ртуть. Її зібрали в спеціальну герметичну ємність. Місце забруднення обробили 20 літрами демеркуризатора – розчином кальцинованої соди і мила", - розповідає Микола Прокопчук, начальник центру пропаганди обласного МНС.

Вилучену речовину рятувальники передали для утилізації фірмі "Інтерміст-Неон". Ртуть було розлито на вулиці Голубина поблизу житлових будинків №13, 13А, 15 та 15-А. Правоохоронці кажуть, що знають хто це зробив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксана Дробіт підсипала у гамбургер подруги ртуть

"Під час розшуку встановлено, що ртуть розлив учень дев'ятого класу однієї із рівненських шкіл. Правоохоронці зараз з'ясовують, де школяр узяв цю речовину", - зазначають у міській міліції.

У МВС запевняють, що ніхто з людей не постраждав. Пояснюють, що за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання та зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодійних речовин передбачено штраф від 850 до 1700 гривень, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Зараз ви читаєте новину «Рівненський школяр розлив на вулиці понад кілограм ртуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути