субота, 30 липня 2022 17:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Рідні захисників Азовсталі зробили заяву щодо списків загиблих в Оленівці

Рідні захисників Азовсталі зробили заяву щодо списків загиблих в Оленівці
Росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії в окупованій Оленівці Донецької області. Фото: t.me/Tsaplienko

Асоціація родин захисників Азовсталі просить не маніпулювати непідтвердженими списками постраждалих в Оленівці.

А також закликає не виставляти фото та відео з хлопцями зі списків зі словами прощань та співчуттів. Про це йдеться в заяві, опублікованій у Тelegram.

"Асоціація родин захисників Азовсталі просить ставитися з повагою та розумінням до близьких та родичів воїнів, дані яких з'явилися у російських джерелах як постраждалих внаслідок страшної трагедії в Оленівці 29 липня. Ми закликаємо не виставляти фото та відео з хлопцями зі списків зі словами прощань та співчуттів. Адже такі дописи завдають великої моральної шкоди їхнім рідним. Просимо дочекатися підтвердженої інформації від офіційних джерел України", – йдеться у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на розстріл "азовців" в Оленівці: "Відплата буде!"

Відомо, що Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими вже звернувся до представників противника з вимогою надати списки всіх загиблих і поранених внаслідок теракту. Представники окупанта не надали жодної відповіді на звернення. То ж говорити про якісь достовірні списки зарано.

Також рідні "азовців" вкотре звернулися до ООН та Міжнародного комітету Червоного хреста, які гарантували збереження життя українських героїв з Азовсталі. Вимагають негайно відреагувати на терористичний акт, вчинений Росією. Та прослідкувати за наданням належної медичної допомоги пораненим воїнам. А також сприяти у поверненні тіл полеглих задля належного поховання.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії в окупованій Оленівці Донецької області. Про це повідомив лідер руху "Азов" Андрій Білецький.

За даними росіян, від вибуху в колонії для військовополонених в Оленівці загинуло понад 50 українських захисників. Відразу після вибуху Росія звинуватила ЗСУ в обстрілі виправної колонії. Українські силові структури заявили, що вибух в Оленівці був російським терористичним актом.

Сьогодні, 30 липня, окупанти виклали список прізвищ поранених та загиблих внаслідок терористичних дій в Оленівці. Загинули на місці 48 людей. Ще двоє начебто померли дорогою до лікарні, за даними окупантів. Серед поранених росіяни назвали 73 прізвища полонених.

Українська сторона не може підтвердити чи спростувати ці повідомлення та перевіряє їх на достовірність.

Зараз ви читаєте новину «Рідні захисників Азовсталі зробили заяву щодо списків загиблих в Оленівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути