понеділок, 24 жовтня 2022 20:21

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ використає інформацію про "брудну бомбу" – у ГУР назвали мету

РФ використає інформацію про "брудну бомбу" – у ГУР назвали мету
РФ хоче використати інформацію про "брудну бомбу" з метою подальшої ескалації війни. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Російська Федерація спробує використати повідомлення про те, що Україна нібито готується застосувати "брудну бомбу".

Країна-агресорка хоче зробити це з метою подальшою ескалації війни. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Шойгу, Путін і вся ця камарилья намагатиметься використовувати цей та інші фейки як підставу для подальшої ескалації. Мовляв, "Чому ви не створюєте демілітаризовану зону навколо ЗАЕС? Ми не відводимо окупаційний корпус, бо тоді з'явиться якась небезпека для ядерного об'єкта". Хоча вони і є цією небезпекою, терористами, які захопили атомну станцію", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП назвали єдиний спосіб покласти край безкінечному шантажу Росії

За його словами, Росія продовжить використовувати подібні фейки. Однак кремлівська пропаганда не зможе вплинути на темпи контрнаступу українських військових.

"Світ на це все зважає дедалі менше, а українці не зважають зовсім. Тому це не уповільнить темпи української наступальної операції або темпи нашої співпраці із союзниками чи допомоги Україні, яка веде справедливу визвольну війну проти загарбників і терористів", – сказав Юсов.

Водночас представник ГУР МО наголосив: якщо Росія наважиться на нові воєнні злочини, реакція світу буде "однозначною і жорсткою".

Російська Федерація має достатньо ресурсів для ведення тривалої війни проти України. Тому Заходу не можна розслаблятися у військовій підтримці нашої країни. Про це сказав міністр закордонних справ Латвії Едґар Рінкевич.

Він закликав надавати не лише військову, а й фінансову допомогу, щоб допомогти Україні "перезимувати" й відновити значною мірою зруйновану внаслідок російських атак громадянську інфраструктуру.

За його словами, РФ сподівається на "втому" Заходу й намагається негативно вплинути на громадську думку. Рінкевич переконаний, що єдність Заходу в допомозі Україні досить сильна. А проблеми, як правило, пов'язані зі швидкістю виконання рішень. Постачання зброї найчастіше відбувається повільніше, ніж зміни на фронті.

Зараз ви читаєте новину «РФ використає інформацію про "брудну бомбу" – у ГУР назвали мету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути