вівторок, 31 січня 2023 08:53

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ з новою силою смертельно атакувала Харківщину: що відомо
8

Росія з новою силою атакувала Харківщину
Фото: t.me/pgo_gov_ua
Росія з новою силою атакувала Харківщину
Росія з новою силою атакувала Харківщину
Росія з новою силою атакувала Харківщину
Росія з новою силою атакувала Харківщину

Минулої доби російські окупанти обстрілювали Куп'янськ, Вовчанськ, Стрілечу, Дворічну й інші прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського й Куп'янського районів Харківщини.

Унаслідок обстрілів Вовчанська загинув 62-річний цивільний, повідомив 31 січня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Жінка 83 років зазнала поранення. Госпіталізована в стані середньої тяжкості. У місті пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, об'єкти промисловості, будівля районного відділу Нацполіції", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв

У Куп'янську внаслідок ворожих обстрілів зруйновано об'єкт транспортної інфраструктури та пошкоджено приватні житлові будинки.

"На лінії зіткнення тривають бойові дії. Наші захисники тримають свої позиції, завдаючи ворогу відчутних втрат", – додав Синєгубов.

Після так званого наступу російських окупантів у Запорізькій області, ворожі пропагандисти вирішили поширити фейк про "наступ" на Харківському напрямку. Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України спростував цю інформацію 30 січня.

Усі заяви Росії про те, що окупанти нібито досягли успіхів у Запорізькій області, є брехнею. На цьому напрямку вони не наступають, а обороняються. Росіяни вирішили відвернути увагу від своїх невдач під Бахмутом на Донеччині, тому намагаються говорити про якісь "перемоги".

На Запорізькому напрямку окупанти не ведуть активних і масштабних бойових дій. Заяви пропагандистів про нібито "прорив" Сил оборони України є фейковими, заявив начальник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євген Єрін.

Попри спроби наступу в Запорізькій області, для ефективної можливості наступати російські окупанти не мають на цьому напрямку належних матеріальних і людських ресурсів, повідомила канадська розвідка.

12 січня стало відомо про плани окупантів захопити лівобережну частину Запорізької області. Росія може розпочати наступ на цій території Запоріжжя, повідомив заступник начальника Головного управління Генерального штабу Збройних сил України, бригадний генерал Олексій Громов.

Зараз ви читаєте новину «РФ з новою силою смертельно атакувала Харківщину: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути