четвер, 06 жовтня 2022 14:40

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ намагалася замовити бронежилети через треті країни

РФ намагалася замовити бронежилети через треті країни
Росія намагалася замовити через треті країни 200 тис. бронежилетів та 500 тис. комплектів зимового одягу. Фото: МК

Росія намагалася замовити через треті країни 200 тис. бронежилетів та 500 тис. комплектів зимового одягу, проте отримала відмову від Туреччини.

Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков. Він наголосив, що спостерігає провал "могилізації" в Росії та провал забезпечення нового контингенту, пише "Інтефакс-Україна".

"Ми маємо точну інформацію з Туреччини від наших партнерів, що росіяни намагалися замовити через треті країни 200 тисяч бронежилетів і 500 тисяч комплектів зимового одягу. Це означає, що у них із цим біда. Турецькі партнери їм, до речі, відмовили", – сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган попросив Путіна поновити переговори між Україною і РФ

Глава Міноборони вважає, що провал так званої спеціальної військової операції призведе до зміни режиму в РФ.

"Моє розуміння – це провал нинішнього кремлівського режиму в Росії. Відповідно, вони зроблять якісь кадрові рішення, когось звинуватять, найімовірніше, російських військових, у провалі "спеціальної військової операції", їм потрібні чиїсь голови. Але це вже не витримає режим, буде заміна режиму", - зазначив він.

За його словами, це буде "ідеальний шторм" у Росії.

"А ми в цей момент рухатимемося з нашими контрнаступальними операціями за підтримки наших партнерів. І готуватимемося до того, що з новим керівництвом Росії за допомогою партнерів буде обговорено нову систему гарантій безпеки для України, яка приведе до завершення цієї війни та нашого виходу на всі кордони, які визнані міжнародною спільнотою у 1991 році", - наголосив Резніков.

Українські захисники продовжують контрнаступальні дії на декількох напрямках.

Водночас російські окупанти намагаються прорвати оборону Збройних сил України на Донбасі. Такі дані має міністерство оборони Великої Британії, яке й опублікувало карту боїв у Twitter 6 жовтня.

За даними британських розвідників, українські бійці проводять контрнаступальні операції на Луганському й Херсонському напрямках. Успіхи ЗСУ особливо помітні на підходах до Кремінної і вздовж правого берега Дніпра в Херсонській області.

Зараз ви читаєте новину «РФ намагалася замовити бронежилети через треті країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути