Ексклюзиви
вівторок, 27 червня 2023 21:51

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ може повторити тактику ракетних ударів по енергетиці: українців попередили про загрозу блекауту

РФ може повторити тактику ракетних ударів по енергетиці: українців попередили про загрозу блекауту
В українському уряді не виключають, що з настанням осінньо-зимового періоду росіяни спробують повторити тактику по занурюванню України в блекаут. Фото: galfinance

В українському уряді не виключають, що з настанням осінньо-зимового періоду росіяни спробують повторити тактику по занурюванню України в блекаут.

Тому максимально треба захистити небо і над стратегічними об'єктами, і над найбільшими агломераціями. Про це ТСН повідомило проінформоване джерело в Кабміні, розповідаючи про те, яка зараз ведеться роботу в напрямку протидії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав три ключові виклики для енергетики України

"Ми прохаємо партнерів про ще більше посилення ППО, розуміючи, що може бути повтор стратегії занурення нас у блекаут протягом майбутньої зими. Тому максимально треба захистити небо і над стратегічними об'єктами, і над найбільшими агломераціями. Є карта, на якій позначені певні об'єкти", – зазначило джерело.

В уряді додали, що там постійно над цим працюють.

"Працюємо над тим, щоб збивати іранський дрон не дорогою ракетою, а простішими засобами, а ракети витрачати на збиття крилатих ракет", – повідомляє джерело в уряді.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по території України, зокрема трьома зенітними керованиими ракетами із С-300.

Силами та засобами протиповітряної оборони було знищено дві крилаті ракети "Калібр" та сім ударних дронів типу Shahed, повідомив уранці 27 червня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Крім того, противник атакував з північного напрямку чотирма безпілотними літальними апаратами невстановленого типу. Усі дрони знищено.

Зараз ви читаєте новину «РФ може повторити тактику ракетних ударів по енергетиці: українців попередили про загрозу блекауту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути