Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2022 17:51

Спецтема: Війна Росії проти України

"РФ це поки не влаштовує" – Лубінець розповів про великий обмін всіх на всіх

"РФ це поки не влаштовує" – Лубінець розповів про великий обмін всіх на всіх
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що великий обмін "всіх на всіх" не влаштовує РФ. Фото: Укрінформ

Українська влада пропонує Росії великий обмін – всіх на всіх.

Однак це не влаштовує поки що РФ. Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Але ми над цим працюємо. Чи часто змінюються плани? Це вже деталі. А їх я сказати не можу, щоб не зашкодити обмінам. Єдине, що можу сказати, що це важко, бо змінюються підходи й умови (з боку росіян. – Gazeta.ua), будь-що відбувається для того, щоб нам точно не полегшити роботу", – сказав він.

І наголосив, що обміни полоненими є складною процедурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк не виключає обміну президента "Мотор Січ" на українських полонених

"Але обміни ж відбуваються – значить, ми непогано справляємося зі своєю роботою. Коли суспільство бачить результати нашої діяльності – це показник того, що ми впоралися. Чи на 100 відсотків? Я впевнений, що не всі задоволені, зокрема й ми. Ми будемо задоволені, коли повернемо всіх", – заявив Лубінець.

Лубінець зазначив, що наскільки він знає, після кожного обміну щодо української влади критики більшає.

Це стосується того, що одних осіб не повернули або інших громадян не згадали, чи того, що українська влада нібито не займається цивільними, бо їх повертають малу кількість, заявив він.

"І я всім пояснюю, що ми займаємося всіма. Я нормально сприймаю критику, але не сприймаю, коли кажуть, що українська влада про всіх забула, що вона нічого не робить. Вибачте, ми саме й робимо. Але ми точно робимо це максимально тихо, спокійно, щоб був результат", – пояснив омбудсмен.

За його словами, зараз загальна кількість наших героїв і героїнь, які вже повернулися додому, становить понад 800 людей. Лубінець заявив, що це – точно не та цифра, на якій українська влада зупинятиметься.

"Доки хоча б один герой залишається в полоні, хоча б один цивільний заручник чи політичний в'язень залишається в катівнях РФ, ми продовжуватимемо працювати й повертатимемо наших додому", – уточнив він.

Лубінець додав, що всім громадянам України, які повернулися з полону Росії 21 вересня, надають повною мірою усю необхідну допомогу – медичну, психологічну, і все це відбувається за кошт нашої держави.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії провели 28 обмінів полоненими.

Україні вдалося визволити з російського полону 978 осіб. 99 з них – цивільні громадяни, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram 27 жовтня.

За її словами, переговори щодо звільнення та обміни наших військовополонених постійно тривають.

26 жовтня відбувся черговий обмін полоненими. Вдалося повернути додому 10 українських військовослужбовців. Серед них один офіцер, дев'ять рядових і сержантів, повідомив керівник Офіса президента Андрій Єрмак.

Зараз ви читаєте новину «"РФ це поки не влаштовує" – Лубінець розповів про великий обмін всіх на всіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути