субота, 24 листопада 2012 14:24

Релігійне свято у мусульман: самокатування, загибель дітей у терактах і траур
11

Фото: Фото: Reuters

У Пакистані семеро дітей загинули унаслідок вибуху бомби на шляху процесії шиїтів, які відзначали день наступника пророка Мухаммеда імама Хусейна, повідомляє Al Jazeera з посиланням на місцеву поліцію.

Ще 18 людей поранено, у тому числі двоє співробітників правоохоронних органів. Теракт стався в місті Дера-Ісмаїл-Хан на північному заході країни, де діють угруповання радикальних сунітів, пов'язані з "Аль-Каїдою". Потужність вибуху, за оцінками поліції, склала близько 10 кілограмів у тротиловому еквіваленті.

За минулий тиждень в атаках сунітів загинули щонайменше 13 осіб.

Підвищення активності екстремістів пов'язане з релігійним святом Ашура. Шиїти в цей день влаштовують траурні процесії і публічні самокатування, згадуючи імама Хусейна, убитого в 680 році. Для сунітів ж це день послання Аллахом великої благодаті десяти пророкам ісламу.

За даними служб безпеки Пакистану, теракти заплановані в Ісламабаді, Кветті і Карачі. В останньому місті вулиці до кінця вихідних будуть патрулювати близько 5 тисяч поліцейських.

Відзначається, що в суботу і неділю оператори мобільного зв'язку призупинять роботу в цих містах - це пов'язано з тим, що мобільні телефони часто використовуються для дистанційної детонації вибухових пристроїв.

Зараз ви читаєте новину «Релігійне свято у мусульман: самокатування, загибель дітей у терактах і траур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути