неділя, 14 травня 2023 12:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Рекордний пакет військової допомоги: Зеленський подякував Німеччині
7

Президент Володимир Зеленський подякував Німеччині за черговий пакет військової допомоги.

Він нагадав, що це ‒ найбільший пакет німецької підтримки за час повномасштабного російського вторгнення. Про це президент повідомив у Telegram.

Президент Володимир Зеленський зустрівся із канцлером ФРН Олафом Шольцом
Фото: gettyimages.com
Президент Володимир Зеленський зустрівся із канцлером ФРН Олафом Шольцом
Президент Володимир Зеленський зустрівся із канцлером ФРН Олафом Шольцом
Президент Володимир Зеленський зустрівся із канцлером ФРН Олафом Шольцом
Президент Володимир Зеленський зустрівся із канцлером ФРН Олафом Шольцом

"Німецькі системи ППО, артилерія, танки та БМП рятують українські життя й наближають нас до перемоги. Німеччина – надійний союзник. Разом наближаємо мир", ‒ наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський повідомив, про що говорив зі Штайнмаєром

На спільному брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом в Берліні президент сказав, що за обсягом допомоги Україні Німеччина нині на другому місці після США.

"Час для дій саме зараз. Ми всі хочемо, щоб ця війна нарешті закінчилась, але закінчилась справедливим і чесним миром. Україна і вся Європа мають бути вільними. Саме зараз час, щоб вже цього року ми визначили завершення цієї війни. Вже цього року ми можемо зробити поразку агресора незворотною", – сказав Зеленський.

За його словами, одна з цілей візиту до країн Європи – створення коаліції винищувачів.

"Я думаю, що у нас буде успіх. Я сьогодні буду звертатися і до німецької сторони, щоб підтримали Україну в цій коаліції. Для нас це важливо", – заявив президент.

Олаф Шольц наголосив, що Німеччина багато допомогла Україні з початку повномасштабної війни. А нині необхідно змусити Росію покинути українську територію.

"Ми вже багато чого доставили, що стосується ППО – це Patriot, IRIS-T, також Gepard, а також інша зброя, різні артсистеми, системи залпового вогню. Це те, на чому ми концентруємось", – сказав Шольц.

Президент Володимир Зеленський 14 травня перебуває з візитом у Німеччині. Він уже зустрівся із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та канцлером Олафом Шольцом. Планується, що в другій половині дня Шольц вручить Зеленському Міжнародну премію імені Карла Великого.

Міністерство оборони Німеччини 13 травня офіційно оголосило про надання Україні нового пакета військової допомоги на суму €2,7 млрд. Це найбільший пакет німецької допомоги з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Зараз ви читаєте новину «Рекордний пакет військової допомоги: Зеленський подякував Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути